2011. október 29., szombat

Gondolatok 2012-ről (a kiválasztottak)

Kedves Olvasóm!   Szeretnék Veled néhány gondolatot megosztani, mellyel én magam is azonosulni tudok:




Mostanában elég sok a rémhír terjesztés ezzel a dátummal kapcsolatban. A TV is egyre többet foglalkozik a 2012-es évre vonatkozó jóslatokkal…
Pedig nem az lenne a cél, hogy az embereket még rosszabb helyzetbe taszítsák, inkább fel kellene készíteni őket az egyre nehezülő időszakokra, ha bármi kedvezőtlen bekövetkezik, ne az ijedtségből jövő első reakció legyen a megoldás, hanem a hittel teli átgondolt tudatos cselekedet.

Vannak akik úgy gondolják, ha eljön az idő, majd ők összegyűjtik az embereket, akikről úgy gondolják, hogy ők a kiválasztottak, de ez nem valószínű, hogy lehetséges, mert az ember nem alkalmas isteni feladatok végrehajtására, hacsak nem maga Isten választotta ki őt erre a feladatra. Szerintem akik általában túlélik a nehéz időszakokat, katasztrófákat, őket Isten fogja kiválasztani, és nem egy ember. Akkor majd nem az a tudás lesz a fontos, (pl. az, hogyan kell sok pénzt csinálni rövid idő alatt), hanem hogy mennyi szeretetenergiája van egy embernek. Előre nem lehet felkészülni a jövőre, mert majd annak idején is érvényes lesz az „itt és most”, akkor pedig szükség lesz a félelemnélküliségre és a kiegyensúlyozottságra, spontanitásra, türelemre, szeretetre, amit addig ajánlatos magunkba beépíteni, hogy az akkori körülményekhez alkalmazkodni tudjunk.
A félelemkeltés pedig fölösleges, mert nem tud előre senki biztosat, az emberekben ma is a félelmek vannak, a jövőtől meg egyenesen rettegnek. A szeretetet, a feladatainkat napi szinten kell gyakorolni, a problémáinkat napi szinten megoldani, mintegy gyakorlatot szerezni a jövőben megoldandó feladatokra.
Sokan pl. úgy akarnak felkészülni a jövő ismeretlen eseményeire, hogy élelmet tartalékolnak, Először is ez ellenkezik azzal, hogy a nehéz időkben megosszuk másokkal azt amink van.
Pont a felhalmozás bűn, amit sokan most csinálnak.(pénz stb.) Most kellene megtanulni azt, hogy adjunk a rászorulóknak, kinek mije van, mindenki abból adjon.(pénz, étel, ruha, lelki segítség,) amiből ő többlettel rendelkezik.
Egy katasztrófa-időszakban pedig aki felhalmoz, annak nem sokáig tartana az élete, mert akinek nincs élelme, az mindent megtenne azért hogy élelemhez jusson, mert nem tudná elviselni, hogy a másik bőségben él és képes elnézni, hogy a többiek meg szenvednek és éhen halnak mellette.
 
A világ változik körülöttünk, Mi is változunk, alkalmazkodunk a körülményekhez, de egyetlen dolognak nem szabad változni. A bennünk lévő lelki tulajdonságoknak, ami a szeretet, a hit, a bizalom, a türelem, a kitartás, az együttérzés, stb. Aki ezeket magába építi, annak mindig meglesz a belső stabilitása, mert a változó világban pont ezekre lesz szükség, hogy bármilyen körülmények között funkcionálni tudjunk. 
Aki belül stabil, megingathatatlan és nem fél, nem fog félni semmilyen dátumtól, és semmilyen körülménytől. 
Ők lesznek a kiválasztottak...
forrás: Kaufmann Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése