2011. október 29., szombat

Gondolatok 2012-ről (a kiválasztottak)

Kedves Olvasóm!   Szeretnék Veled néhány gondolatot megosztani, mellyel én magam is azonosulni tudok:




Mostanában elég sok a rémhír terjesztés ezzel a dátummal kapcsolatban. A TV is egyre többet foglalkozik a 2012-es évre vonatkozó jóslatokkal…
Pedig nem az lenne a cél, hogy az embereket még rosszabb helyzetbe taszítsák, inkább fel kellene készíteni őket az egyre nehezülő időszakokra, ha bármi kedvezőtlen bekövetkezik, ne az ijedtségből jövő első reakció legyen a megoldás, hanem a hittel teli átgondolt tudatos cselekedet.

Vannak akik úgy gondolják, ha eljön az idő, majd ők összegyűjtik az embereket, akikről úgy gondolják, hogy ők a kiválasztottak, de ez nem valószínű, hogy lehetséges, mert az ember nem alkalmas isteni feladatok végrehajtására, hacsak nem maga Isten választotta ki őt erre a feladatra. Szerintem akik általában túlélik a nehéz időszakokat, katasztrófákat, őket Isten fogja kiválasztani, és nem egy ember. Akkor majd nem az a tudás lesz a fontos, (pl. az, hogyan kell sok pénzt csinálni rövid idő alatt), hanem hogy mennyi szeretetenergiája van egy embernek. Előre nem lehet felkészülni a jövőre, mert majd annak idején is érvényes lesz az „itt és most”, akkor pedig szükség lesz a félelemnélküliségre és a kiegyensúlyozottságra, spontanitásra, türelemre, szeretetre, amit addig ajánlatos magunkba beépíteni, hogy az akkori körülményekhez alkalmazkodni tudjunk.
A félelemkeltés pedig fölösleges, mert nem tud előre senki biztosat, az emberekben ma is a félelmek vannak, a jövőtől meg egyenesen rettegnek. A szeretetet, a feladatainkat napi szinten kell gyakorolni, a problémáinkat napi szinten megoldani, mintegy gyakorlatot szerezni a jövőben megoldandó feladatokra.
Sokan pl. úgy akarnak felkészülni a jövő ismeretlen eseményeire, hogy élelmet tartalékolnak, Először is ez ellenkezik azzal, hogy a nehéz időkben megosszuk másokkal azt amink van.
Pont a felhalmozás bűn, amit sokan most csinálnak.(pénz stb.) Most kellene megtanulni azt, hogy adjunk a rászorulóknak, kinek mije van, mindenki abból adjon.(pénz, étel, ruha, lelki segítség,) amiből ő többlettel rendelkezik.
Egy katasztrófa-időszakban pedig aki felhalmoz, annak nem sokáig tartana az élete, mert akinek nincs élelme, az mindent megtenne azért hogy élelemhez jusson, mert nem tudná elviselni, hogy a másik bőségben él és képes elnézni, hogy a többiek meg szenvednek és éhen halnak mellette.
 
A világ változik körülöttünk, Mi is változunk, alkalmazkodunk a körülményekhez, de egyetlen dolognak nem szabad változni. A bennünk lévő lelki tulajdonságoknak, ami a szeretet, a hit, a bizalom, a türelem, a kitartás, az együttérzés, stb. Aki ezeket magába építi, annak mindig meglesz a belső stabilitása, mert a változó világban pont ezekre lesz szükség, hogy bármilyen körülmények között funkcionálni tudjunk. 
Aki belül stabil, megingathatatlan és nem fél, nem fog félni semmilyen dátumtól, és semmilyen körülménytől. 
Ők lesznek a kiválasztottak...
forrás: Kaufmann Zsuzsa

2011. október 28., péntek

Energiagyógyászat - a jövő hatékony gyógymódja

                      

A Világmindenségben minden létező: élő, és élettelen dolog energiából, rezgésből áll. Különböző minőségű rezgésekből épül fel mind a látható, mind a nem látható világ, és mindkettő egymás hatására állandóan változik. Ezt a mindent átható kozmikus energiát, amely szüntelenül kering bennünk és körülöttünk, és amely nemcsak testünket, de az egész Világegyetemet átjárja, a keleti nyelvek is különbözőképpen nevezik: a kínaiak csinek, a japánok kínek, a hinduk pedig pránának hívják.                                                                   
A csi /kí / prána tehát maga az életerő, ami életben tart minket. Folyamatosan és öntudatlanul vesszük magunkhoz a levegő, a napfény és a föld energiájának befogadásával és átalakításával.
Az emberi test alapvetően három részből áll: a látható fizikai testből, az energiatestből, valamint az asztráltestből. Az élet fenntartásához a szervezetnek életenergiára van szüksége.
Csakrarendszer
Láthatatlan energiaközpontjainkon, a csakráinkon keresztül jut a testünkbe, majd olyan finom rezgésekké alakítjuk át, ami fizikai és energiatestünk helyes működéséhez szükséges. A szervezetünkbe vitt csi /kí / prána a testet behálózó, szabad szemmel ugyancsak nem látható energiavezetékeken, a meridiánokon/nadikon keresztül áramlik, melyek az idegeknél és ereknél sokkal sűrűbben szövik át testünk minden pontját. Ezt a megfigyelést használják fel minden olyan gyógymódban, melyben az energiaáramlást harmonizálják. Ilyenek pl. az akupunktúra, mely ősi kínai gyógymódban az életenergiát tűszúrások segítségével mozgósítják, és így gyógyítják a betegeket. De az akupresszúrában, a reflexológiában és a kézrátételes gyógyításokban (reiki, pránanadi) is ugyanez az elv érvényesül.

Az energia-gyógyítás ősi tudomány, mely az egész fizikai test gyógyítását az életenergia (csi /kí / prána) segítségével éri el...

Az energia-gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energiarendszerét, hogy meg tudja gyógyítani önmagát. Ha elzáródások, blokkok alakulnak ki az energiamezőben, eltávolítjuk azokat, ha pedig energiahiány lép fel, pótoljuk az energiát. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk, így nem csupán tüneti, hanem oki kezelést is végzünk.

Az energiatest zavarai, egy vagy több csakra gyenge, ill. túlzott működése blokkokként jelentkeznek az energia áramlásában, melyek egy idő után már panaszként vagy betegségként jelennek meg. Az energiával történő gyógyítási technikák tudatos használatával és az energia átadásával eltávolíthatók a zavarok a finomanyagú energiarendszerből, ezáltal a szervezet öngyógyítási folyamata felgyorsul.

Az energia-gyógyítás hatása

Mivel ez az energia intelligens, pont arra a helyre jut, ahol szüksége van rá a szervezetnek, így segíti a gyógyulást, regenerálódást:

· életfolyamatainkat pozitívan támogatja
· mindenki egyéni igényeinek megfelel
· támogatja a személyiségfejlődés teljes folyamatát
· enyhíti a fájdalmat
· meggyorsítja az emberi szervezet regenerációs képességét, segíti a gyógyulási folyamatokat
· komoly segítség a gyűlölet, a harag, a méreg, a félelem, stressz stb. és a depresszió feloldásában.
· megkönnyíti a fizikai, és pszichikai szituációk, és hatások elviselését
· előnyösen befolyásolja az emberi viszonyokat és kapcsolatrendszereket
· serkenti a kreativitást, az intellektuális, és logikai teljesítőképességeket
· lehetővé teszi, hogy általa az ember rálépjen az önmegismerés nem éppen könnyű útjára.
Ezek csak a legfontosabb területek, ahol az energiagyógyászat segítségünkre lehet. Mint ahogy évezredekkel ezelőtt Atlantiszon, úgy a jelenben és még inkább a jövőben egyre nagyobb teret fog hódítani az energiákkal való gyógyítás-gyógyulás. Nem új keletű dolgokról van szó, hiszen ez egy ősi tudás, ami feledésbe merült, de napjainkban egyre többen fedezik fel áldásos hatásait.
Gondoljunk csak JÉZUS csodálatos gyógyításaira...én úgy gondolom, ezek a csodák szintén az ősi energiagyógyászatból és az azzal párosuló HIT-ből születtek meg. A gyógyító hitt (és hisz) abban, hogy képes bármilyen betegséget meggyógyítani, a beteg pedig akarja és hiszi, hogy meg fog gyógyulni. Ennek eredménye lesz a "csodás" gyógyulás. 
Ha az energiagyógyászatról többet akarsz megtudni vagy úgy érzed, szükséged van segítségre, ajánlom figyelmedbe szeretett energiagyógyászom honlapját, ahol elérhetőségeit is megtalálod:
Energiagyógyászat
A kristályok képesek arra, hogy az energiagyógyászati kezelést kiegészítsék. A gyógyítás során a gyógyító a kristályokat a csakrákra, illetve a gyógyítandó testrészekre helyezi, így még hatékonyabbá téve a kezelést.
Két energetikai kezelés között pedig érdemes az adott problémára hatékony kristályból ékszert viselnünk vagy marokkövet magunkkal hordanunk. Kiegészíthetjük ezt még kristályokkal energetizált kristályvíz rendszeres fogyasztásával is, amivel a kristályban lévő jótékony információk és rezgések szintén bejuttathatók a szervezetbe, segítve a gyógyulási folyamatokat.
Aurafotók energiagyógyászati kezelés előtt és után:






2011. október 26., szerda

Az én legnagyobb tanítóm...

Úgy érzem, hogy az utóbbi néhány hétben "csendes forradalom és átalakulás" zajlik a lelkemben. Elcsendesedve és önmagamba nézve még én is meglepődöm, mennyire változom...egyre erősebbnek és határozottabbnak érzem magam , egyre tudatosabban élem mindennapjaimat és átalakulnak gondolataim is.

Ennek a változásnak az egyik aspektusáról szeretnék néhány gondolatot megosztani Veled is, kedves Olvasóm.


Az elmúlt napok egyik legfontosabb felismerése számomra az, hogy ki is az én legnagyobb TANÍTÓM , itt a Földön? Nagyon rövid úton rá kellett döbbennem, hogy a saját gyermekem...

Egy tizenéves korú kislányom van, akit nagyon szeretek, ő számomra a legfontosabb ember, hiszen a szülő-gyermek köteléknél nincs erősebb. Test testemből, vér véremből...lélekcsaládom tagja.

Mégis ő az egyetlen ember, aki nagyon rövid idő alatt ki tud hozni a sodromból. Egyik pillanatban kapcsolatunk harmonikus, kiegyensúlyozott, a másik pillanatban dühös, haragos vagyok rá...persze ő is most van abban az életszakaszában, amikor próbálgatja , hol a határ, meddig mehet el, mit tehet meg másokkal és mit nem...

Meg kellett értenem, hogy éppen az ő viselkedése az, ami tanít engem (is). Tanít és figyelmeztet arra, hogy azok a negatív reakcióim, amikkel az ő  - számomra időnként elfogadhatatlan és elviselhetetlen - szavaira, tetteire visszareagálok , milyen károsak rám és ő rá nézve is...milyen mértékben képesek nem megfelelő válaszaim (szavaim és tetteim) kettőnk kapcsolatát rombolni...megmutatják ezek a helyzetek, milyen ember és szülő nem akarok lenni.  


Mert érzem és tudom, hogy ez a tükör - ami maga a gyermekem - visszatükrözi mindazt, ami vagyok és megtanít tisztán látni abban, ami lenni szeretnék !


Néha nehéz ebbe a tükörbe belenézni, mert nem tetszik, amit látok, időnként sírok, elkeseredett emiatt...de legalább elindítja bennem a jobbá válás igényét:  jobb emberré, jobb szülővé válni...ezt szeretném igazán!

Új szemléletű gyermeknevelés...egyre többször elgondolkodom ezen...mit is jelent ez valójában? Ezoterikus körökben elfogadott tény, hogy gyermekeink azért bennünket választanak leszületésük előtt, mert mi vagyunk azok, akik számukra a megfelelő életfeltételeket biztosítani tudjuk , hogy kiteljesedjenek;  hiszen mellettünk tesznek szert azon megtapasztalásokra, amikre szükségük van a fejlődésükhöz.

De azért is éppen hozzánk születnek le, hogy mi is - általuk  - feladatok elé legyünk állítva, tanuljunk tőlük.
Ahogy a kristály-és csillaggyerekekről szóló írásokban blogomban már olvashattad, a mai gyermekek nálunk spirituálisan sokkal fejlettebben születnek le, így segítve bennünket is fejlődési utunkon...azon az úton, ami időnként nagyon nehéz - hisz mi, emberek azzá tesszük magunknak. De ha nem lennének ezek a nehézségek, nem tudnánk úgy fejlődni lélekben, ahogyan arra szükségünk van...

Tehát fel tehető az a kérdés: Ki kit nevel igazán?
Azt hiszem a helyes válasz az, hogy a nevelés kölcsönös gyermek és szülő között. Hiszem, hogy valóban egy "szerződés" az, amit mi gyermekeinkkel megkötöttünk az égben és most mindkét fél próbálja a rá vonatkozó "szerződéses pontokat, kötelességeket" betartani.

Most, egyre tudatosabban szemlélve a világot értem meg ezeket a gondolatokat igazán.
Napról - napra vannak apró küzdelmek gyermek és szülő között. Ezeket a küzdelmeket eddig  - egó vezérelten - igen rosszul éltem meg. De most már egyre jobban átlátom - lelkem által vezérelve - , hogy minden apró küzdelemre szükségem van nekem is és gyermekemnek is. De fel kell nőnünk ahhoz, hogy ezeket a küzdelmeket ne egymás ellen, hanem kapcsolatunk építésére, fejlesztésére fordítsuk.

Így próbálom ma már nyugodtabban megélni a mi kis "érzelmi csatározásainkat"...
Hamarabb túljutok rajtuk és nem hagyom, hogy negatív lenyomatokat hagyjanak a lelkemben. Erre próbálom gyermekem is rávezetni. Nem könnyű...mert ego-harcok mindig voltak és lesznek is, amíg emberi testben élünk.

El kell fogadnunk mindezt és segítenünk kell "KIS TANÍTÓINKAT" , hogy saját útjukat járni tudják.
Ha van gyermeked, tudod, miről beszélek. Ha még nincs, kisebb-nagyobb mértékben mindenképpen meg fogod tapasztalni mindezt a jövőben.

Bármilyen "csatákba" is mész bele gyermekeddel, akármennyire is próbálja egód a düh, harag és elkeseredettség érzelmeivel manipulálni lelkedet, légy résen !

Én a legnagyobb viták után is képes vagyok kimondani:
 
"SZERETLEK, mindig számíthatsz rám; mert összetartozunk. Csak most haragszom rád, de ez hamarosan elmúlik..."

2011. október 25., kedd

Tanítás az embertársainkkal való megbékélésről...


Ha úgy érzed, hogy van olyan ember a környezetedben, akivel kapcsolatban negatívan érzel, itt az ideje, hogy átminősítsd, felfényesítsd! Mostantól kezdve már nem tud a Fény felé tovább menni az az ember, aki ilyen terheket cipel. Engedd el a negatív érzelmeidet, mint folyómeder a vízcseppeket!
A legtöbbször a munkahelyünkön, ritkábban a rokonságban vagy a szomszédságban, de mindenképp a közelünkben található "nehéz emberek" ugyanolyan, előre meghatározott részei a sorsunknak, mint az életünk örömteli, jelentős eseményei. Nem véletlenül, hanem okkal és céllal vesznek körül minket. Az ok legtöbb esetben nem ebben az életünkben keresendő, a cél azonban igen: hogy megtanuljuk a szelidítés művészetét.
A "nehéz emberek" számunkra - de sokszor az ő számukra is - érthetetlen módon, erős negatív érzelmeket táplálnak felénk, valamiféle nagyon mélyről jövő, zsigeri rosszindulat, irigység, féltékenység formájában, és ez sokszor ellenséges szóbeszéd elindításához vagy konkrét, rosszindulatú cselekedetek elkövetéséhez is elfajulhat, ami hasonlóan negatív reakciókat válthat ki belőlünk. Mindazonáltal, tévútra vezet a sértett egó önérzete, dühe, bosszúvágya ilyenkor... 
Nincs semmi, ami jobban öli a lelket, mint a tartós ellenségeskedés, a másik semmibevétele, a háttérben vagy nyilvánosan történő gyűlölködés, a megszégyenítés és az erőszak minden formája. A lecke ilyenkor épp abban áll, hogy képesek vagyunk-e ebben a helyzetben is megőrizni a nyugalmunkat, empátiával nézni a másikra és meglátni benne az önértékelési zavarokkal és félelemmel teli, szeretetre vágyó, esendő embert.
Képesek vagyunk-e akár egyetlen pillanatra is beleérezni magunkat a másik helyzetébe, félelmeibe, fájdalmaiba? Képes vagy-e megérteni, hogy az ellenséged tettei leginkább őróla szólnak, és nem arról, hogy te ki vagy most?
Rosszul áll a dologhoz, aki méricskél, és azt adja, amit kap. A lényeg éppen ebben van: akiből ilyen erős érzéseket vagy képes kiváltani - még ha azok negatívak is -, azt az Élet a kezedbe adta, és csakis rajtad múlik, hogy halálos ellenségedet vagy a legmegbízhatóbb szövetségesedet formálod-e belőle!
Ha le tudod győzni magadban az ellenállást, át tudod alakítani a hozzáállásodat, el tudod engedni a haragot, és meg tudsz bocsátani a másiknak, már azzal is csodálatos változások kezdődnek az életedben, figyeld csak meg ... Ha viszont oda is el tudsz jutni, hogy szeretetet vagy képes sugározni felé, sőt, le tudod ültetni őt egy őszinte, jóindulatú beszélgetésre, ezáltal lehetőséget adva arra, hogy jobban megismerjétek egymást, és hogy a szereteted melegét egészen közelről megérezhesse, akkor még nagyobb csodában lesz részed: az ellenségedet a magad oldalára állítva, a legelkötelezettebb híveddé teszed, és a te saját erőd korábban elképzelhetetlen mértékben megnő!
Az emberiség történelmében a legismertebb példa erre a keresztényeket tűzzel-vassal üldöző Saulus megszelidíttetése volt a damaszkuszi úton, aki aztán Paulusként - Pálként - Jézus legelkötelezettebb tanítványaként, a kereszténység egyik legnagyobb alakjává vált. 
Azt mondod a te ellenséged nem szelídíthető? De igen, ha emberből van; próbáld csak ki!
Nincs a világon nagyobb erő a szelídségnél, ha sugárzó, önzetlen szeretet, békevágy, mély emberismeret és határozottság motiválja.
 by Gabriella Solti

2011. október 24., hétfő

Tényleg "bűnös lelkek" vagyunk... ?

Soraim elolvasása előtt előre szeretném jelezni, hogy jelen írással célom nem a VALLÁS és vallásos emberek HIT-ének támadása. Csak egy kis eszmefuttatás és gondolat ébresztés...kérlek így olvasd tovább !


Tudom, nem kellene magamat felidegesítenem , hisz úgysem érek el ezzel az érzelemmel semmit, ami pozitív lenne számomra, de tegnap mégis így történt...

Egyre ritkábban nézek TV-t, de most rövid időre bekapcsoltam. Az egyik csatornán "vallásos műsor" ment, a szokásos vasárnapi...ebből talán sokan sejtitek, melyik műsorra és melyik gyülekezetre gondolok. Szándékosan nem írom itt le a nevét, hiszen senkit sem szeretnék sem hitében, sem érzületében megbántani, távol álljon tőlem...

Amit a prédikáció végén, az IMÁ-ban a prédikátor szájából elhangzott, az számomra elfogadhatatlan...

IMA volt ez Istenhez és Jézushoz: amiben ÉN, mint gyarló, emberi lélek, kérem az ő bocsánatukat minden, már elkövetett és a jövőben bekövetkező bűnös tettem miatt ...
Azt feltételezve, hogy MINDEN EMBER BŰNÖS és nem élünk/élhetünk olyan tiszta életet, ami az Égiekhez méltóvá tehetne bennünket. Mindenképpen vezekelnünk kell bűneink miatt...hiszen már ÁDÁM és ÉVA óta csak vétkezünk és mintha esélyünk se lenne arra, hogy BŰN nélkül éljünk...a lelkem lázadt fel ezen szavak ellen, érteni véltem, de mégsem ÉRTETTEM...

Az én felfogásom szerint NINCS BŰNÖS LÉLEK, csak feladatok vannak életünkben, amiknek végrehajtása közben az emberi erkölcs szerint követhetünk el rossz, akár gonosz dolgokat. De akkor és ott nekünk azt kell megtapasztalnunk, hiszen ezért (is) születtünk le. Ha hiszem azt, hogy létezik a reinkarnáció, akkor egyik életemben ugyanannak a dolognak a jó oldalát, másik életemben viszont akár az árnyoldalát is megtapasztalhatom. Ettől fejlődik a lelkem...

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy spirituális szempontból a gyilkosság is elfogadható. Nem. Ezért is hívta életre az emberi szabad gondolkodás és akarat a "büntetés végrehajtás intézményét". Tehát az ilyen helyzeteket, mi emberek, így vagy úgy , megpróbáljuk kezelni...

Viszont nem sújthatjuk olyan teherrel a lelkünket, hogy eleve bűnösnek, vétkesnek és gyarlónak állítsuk be magunkat, az EMBERI FAJT...aki ezt teszi, annak csak a lélek elnyomása, megnyomorítása a célja. Azért, hogy saját hatalmát erősíteni tudja. Hiszen ha vannak bűnös lelkek, akkor az intézményrendszer léte - ami a bűn feloldozására hivatott - nem kérdőjelezhető meg...

Véleményem szerint ezekre a "lelki alapokra" építve nem élhetnénk teljes, boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus életet, hiszen a háttérben , a lelkünk mélyén mindig ott lenne a bűn miatti félelem.

Mi mindannyian egyek vagyunk Istennel, apró részecskéi vagyunk az EGYSÉG-nek. 
Jelen inkarnációnkban megéljük mindazt, amire ebben az "LÉLEK-ÉLET" szakaszban szükségünk van. Legyünk akár rosszak, akár jók.

De engedtessék meg nekem, hogy ne érezzem magamban az EREDENDŐ BŰNT.
Számomra a bűn és a félelem egy érzelmi kategória. Ha pedig félelem van a lelkemben, úgy felesleges nehéz terhet cipelek magammal, ami nem segíti elő lelkem pozitív irányú fejlődését: a megbocsátás, szeretet, boldogság és harmónia érzelmeinek uralkodóvá válását.

Pedig ez a célunk, hogy minél tökéletesebb és kiegyensúlyozottabb életet tudjunk élni, egységben az univerzummal és Istennel...hiszen az ő "RÉSZEI" vagyunk mindannyian.

"Spirituális ébredésem előtt" ateistának vallottam magam. Nem tudtam elfogadni az egyházi szervezetet, a papság egy jelentős részének HIT-hez való hozzáállását
(itt és most elnézést kérek azon kivételes emberektől, akik az egyházi szervezetek tagjaiként IGAZ igét hirdetnek).

De rá kellett ébrednem, hogy a HIT elsősorban nem a templomokhoz köthető " fura dolog", hanem bennem lakozik...és bármikor "meghívhatom" az Égieket, hogy legyenek velem és segítsenek engem.
Engem a bűn nélkül élő, szárnyaló lelkű , szabad EMBER-t...

Ezért kérlek Benneteket, ha olyan szavakat hallotok - akár nagy prédikátorok szájából is - , ami lelketek számára negatív tartalommal bír, ne hallgassatok rá!

ITT és MOST nem vagyunk bűnösök...

2011. október 21., péntek

Nehéz helyzetek...

Tanítás a nehéz helyzetekről 
Az életben minden szituáció egy lehetőség. Óriási lehetőség, és létezésünk célja végső soron visszavezethető arra, hogy ezekben a lehetőségekben részünk lehessen. Minden helyzet lehetőséget kínál: vagy arra, hogy örömmel, vagy arra, hogy fájdalommal, vagy éppen tudatossággal fejlődve - többek legyünk. 
Lelkünk fejlődésének útját-módját alapvetően magunk választjuk ki; megoldandó sorshelyzeteink az életünk Isteni Terve alapján, menetrendszerinti pontossággal jelentkeznek. A helyzetek adottak - az akaratunk azonban szabad abban, hogy hogyan éljük és hogyan oldjuk meg ezeket. 
Egy nehéz helyezetet megélhetünk az elménken keresztül - szorongással, félelemmel, fájdalommal, egyre jobban lehúzó ördögi körökkel -, és megélhetünk a tudatosság fényével és örömével is. A szenvedés a legtöbb esetben elkerülhető, ha meg tudod látni a lehetőséget a legkilátástalanabb helyzetben is, ha megérted, hogy mit kell megtanulnod az adott szituációban, és ezáltal átlátod, hogy minden érted történik - és ha kívülről, s némiképp felülről nézve a problémára, távolságot tudsz tartani tőle, akkor úgy fogsz tudni ránézni a helyzetre, mint a profi sebész a kiterített páciensre: pontosan tudni fogod, hol kell belevágni, hogy utána minden újra rendben legyen.

Létezik azonban elkerülhetetlen fájdalom is... Az a lelki vagy testi fájdalom, ami már az elviselhetőség határát súrolja, vagy azon is túlmegy: a lelkünk segélykiáltása bennünk! 
Ha nem halljuk meg az ő halk szavát, nem figyelünk a finom jeleire, akkor egy idő után ily módon követel figyelmet magának. Előfordulhat, hogy az egónk szerint körülöttünk minden rendben van, a lelkünk azonban sír - és ez olyan, szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz bennünk, amire nehéz magyarázatot találnia annak, aki nem a lelke szerint él. 
Ilyen fájdalom jelentkezik akkor, ha letérni készülünk, vagy már le is tértünk a saját Utunkról, illetve akkor, ha elmulasztottunk megtenni valamit, ha nem éltünk egy lehetőséggel, ami alapvető fontosságú lett volna az életünk céljának, értelmének megéléshez, a bevállalt sorsunk teljesítéséhez. Ha a lélek hangjára ezután sem figyelünk, hanem megpróbáljuk alkohollal, nikotinnal vagy más kábítószerekkel, esetleg gyógyszerekkel elnyomni, akkor bizony még az is előfordulhat, hogy a lelkünk egy súlyos, akár halálos kimenetelű betegséggel jelzi, hogy ebben az inkarnációban már nem talál örömet, és inkább egy újabb után néz.
 
Minden nap - de különösen a megpróbáltatások idején - kérdezd meg magadtól: 
Ki vagyok én? Gondolataimmal és tetteimmel a halandó egómat vagy a halhatatlan lelkemet szolgálom?
 
Igaz, boldog és teljes életet csak a lelkünk békéjére lehet építeni.
forrás: by Gabriella Solti

2011. október 20., csütörtök

Vissza-és előretekintés...


Tegnap elgondolkodtam azon, hogy az idei év milyen átalakulást hozott az életemben és rá kellett döbbennem, hogy "felnőtt életem" egésze alatt nem történt velem annyi jelentős és jövőmet befolyásoló változás, mint az elmúlt néhány hónapban:

- felgyorsult körülöttem minden
- megváltozott az értékítéletem (mi fontos nekem és mi nem)
- HAZAtaláltam a forráshoz, megtaláltam a HITem
- átalakultak a gondolataim
- fenekestől felfordult az érzelmi életem
- traumák értek a párkapcsolatomban
- bizonyos "barátokkal" megszakadt a kapcsolatom és új, igazi "BARÁTOKRA" tettem szert
- elkezdtem keresni és járni az UTam (rádöbbentem, hogy DOLGOM van itt a Földön)
- még érzékenyebbé váltam más emberek problémáival szemben
- egyre fontosabbá vált számomra a Föld, az állatok és a környezetem védelme
- zsigereimben érzem az egészséges táplálkozás szükségességét
- érzem, hogy gyógyulni kell még a lelkemnek, miközben másokat is a gyógyulás útjára kell terelnem (lelki és testi értelemben is)

Korábban "langyos vízben" éltem az életem. Tettem a dolgom: gyereket neveltem, munkába jártam, háztartást vezettem, párommal együtt kialakítottunk magunknak egy "boldog életet" . Úgy is mondhatnám, mindenünk megvolt (biztos családi háttér, munkahely, ház , autó).  Azt hittem, ez elegendő is a valódi BOLDOGSÁGHOZ...persze mindig voltak apróbb konfliktusok a családban, de kinél nem fordulnak elő ilyen helyzetek...azt hiszem, sokan élünk/éltünk így.

Majd idén tavasszal ért egy nagyon mély érzelmi trauma és úgy éreztem, az a világ, amit kialakítottam magam körül, összeomlott. Hetekig nem tudtam túllépni a problémákon. Úgy éreztem, a lelkem haldoklik, a szívem megszakad és mindezt a testem is letükrözte sírás, gyomorideg, fogyás, fizikális fájdalmak formájában.
A FÉLELEM érzése uralta lelkem-testem.
Voltak pillanataim, amikor úgy érzetem, nem bírom tovább...eljátszottam azzal a gondolattal is, hogy végleg feladom.

De valami mégis visszatartott. Nem az, hogy családom van, akik számítanak rám...nem, bár talán ez is elegendő indok lett volna. Egy belső sugallat, hogy nekem ITT MÉG FELADATAIM vannak, nincs jogom itt hagyni ezt a földi életet.

Ekkor jutottam el odáig, hogy valóban elkezdtem ISTENT keresni és kérni, segítsen túllendülni gondjaimon...és ami még soha azelőtt nem történt meg velem, egy magányos pillanatomban égi hangot hallottam...még körül is néztem, ki szólított meg? De nem volt ott "senki"... csak ISTEN és én...csak sírni tudtam, de most már a boldogságtól...igen, ez volt a JEL , amire vártam !!!

Néhány hét leforgása alatt olyan, számomra korábban ismeretlen emberekkel kerültem kapcsolatba, akik utat mutattak számomra és bízni kezdtem ...magamban, az én SZABAD AKARATOMBAN, a bölcs FELSŐBB AKARATBAN és abban, hogy minden rendbe fog jönni.

Megismertem Vikit - Ti, akik a blogomat olvassátok, sokan szintén ismeritek őt - ő volt az, aki felnyitotta a szemem, miért is érzem úgy, hogy ITT MÉG FELADATAIM vannak...és segített , hogy a többi problémámat is kezelni tudjam.

Most már újra érzem, hogy kezd az egyensúly kialakulni az életemben. A problémák, melyek a változást elindították életemben, szép sorban megoldódnak. Úgy érzem, hogy hamarosan eljön az a pillanat is, amikor a leszületésem előtt felvállalt ÉLETFELADATOM-nak élhetek és segíthetek a hozzám forduló embereknek. Persze a módszert, az eszközt még keresgélem, de ami késik, nem múlik... :-)

Addig is figyelek...figyelek önmagamra, befelé...
Aztán időnként elcsendesedek és csak figyelem magam körül a nyüzsgő életet, mennyire másnak , szinte abszurdnak látom azokat a dolgokat, melyeket korábban fontosnak tartottam...
Néha megbotlok az ÚTON és belemegyek EGO-érzelmi játékokba. Elkeseredek. De most már mindezt tudatosan tudom kezelni és könnyebben túljutok ezeken a helyzeteken. Mert bízom a jövőmben.

Megpróbálok többet foglalkozni önmagammal és azokkal a szeretteimmel, akik valóban fontosak számomra. Tanítom és főként tanulom a türelmet, megértést, megbocsátást (önmagamnak is !) a félelmek elengedését és a szeretetet...

Sokan a környezetemben nem értik ezt a változást. De ez nem baj. Türelmes vagyok, adok nekik időt, hogy fejlődjenek, megérintse őket is a "változás szele" és amikor szükségük lesz rám , ott leszek, segíteni fogom őket.

Abból a forrásból próbálok másoknak adni, amiből magam is merítettem és merítek folyamatosan: a SZERETET elapadhatatlan forrásából.

Abban az állapotban vagyok most , ahol a LÉLEK elkezdte diktálni a tempót az EGO-nak és a lelkem azt suttogja: "figyelj rám, itt vagyok, ÉN TE vagyok"...és már tudom , jó ÚTON vagyok ! :-)

2011. október 19., szerda

A bűntudatról, bűnről és hitről...

Folyamatosan keresünk és menekülünk. 
Folyamatosan bűntudatban élünk.


Akármerre nézel, akárkit hallgatsz meg, csak a bűntudatod növeli, csak kicsinységed, elesettséged, értéktelenséged érzését növeli benned. A világból nem érkezik egy biztató hír – a jó hír nem hír –a környezetedből nem érkezik egy biztató szó. Folyamatos küzdelemben élsz anyagiakért, pozícióért, szeretetért, megértésért, nyugalomért, békességért. S mindeközben folyamatos harcot vívsz önmagaddal is.

Soha ennyi szomorú, szorongó, boldogtalan ember nem bolyongott a világon. Valamit nagyon elveszítettünk, valamit nagyon elvettek tőlünk, tőled, amit vissza kell szerezni.

MINDENÁRON !!!

Abban, hogy te értékes és egyedi teremtménynek lásd magad, mint amilyen valójában vagy, nem segít semmilyen vallás, semmilyen közösség, mert abban a pillanatban, amikor te tisztába kerülsz a saját értékeiddel, már nem vagy zsarolható. Nem vagy kiszolgáltatott, nem sodródsz. Szabad ember vagy.

Most a vallást szeretném egy kicsit közelebb hozni Hozzád. Azzal kell kezdenem, hogy végtelenül hívő –és nem vallásos! –ember vagyok. Nem hiszek a különböző felekezetekben, melyek egymás ellenségei, s nem hiszek a különböző vallásokban sem, melyek állandó harcban állnak a lelkekért. Megvan a saját hitem, ami nagyon egyszerű. Minden és mindenki összetartozik, ideérkeztünk, ebbe az anyagba zárt létezésbe, hogy próbára tegyük magunkat: mit is tudunk mi itt szárnyaló lélekkel, mozgási korlátok között. Hiszen a lelkünk mindig repülne, a test viszont visszahúz...

Hiszek abban, hogy létezik egy végtelen erő, aki létrehozta, összetartja, s mozgatja a létezést, nevezd Istennek, univerzumnak, örökkévalónak, ahogyan neked jól esik. Hiszem, hogy az örök élet a reinkarnációinkban van, s hiszem, hogy azok a lelkek, akiknek már nem kellene visszatérni, mégiscsak lejönnek segíteni nekünk. Ilyennek gondolom OSHO-t. Lehozta a hatalmas üzenetet: egyek vagyunk, összetartozunk, de mindezt csak a saját arcunkkal, a saját egyéniségünkkel tudjuk megteremteni.

Az igazi hit összetart, és nem elválaszt. Az igazi hit azt mondja: mindenkinek megvan a maga útja, hogy megismerje ezt a végtelen erőt, s ez az út más és más. Nem akarja, hogy az ő útját járd, mert tudja, a te utad nem az ő útja. Nem akarja, hogy a másik tapasztalataiból élj, mert neked más megtapasztalásokra van szükséged. Tiszteli a vállalt sorsod, nem gáncsol, segít. Tiszteli a hitedet, és nem akar a sajátjára téríteni és elsősorban NEM KELT BENNED BŰNTUDATOT !!!

A keresztény vallás legnagyobb vétke, legnagyobb merénylete az emberiség ellen, hogy kikiáltotta bűnösnek. Ezzel a BŰN szóval emberek millióit teszi tönkre, sodorja teljesen kilátástalan helyzetbe. A Biblia nem ismeri a bűn szót. Ezt a keresztény vallás vezetői találták ki, markukban tartva ezzel emberek tömegét. A Biblia vétekről beszél: elvétettél valamit. Nem jól csináltad. Ne tedd újra, mert rossz neked. A Biblia végig rólad szól. Neked akar jót. Azt mondja: szabad vagy: azt teszel, amit akarsz, de minden rád üt vissza. Ez a végtelen erő soha nem fog beleszólni a sorsodba, a tetteidbe. Jézus mondja a vak embernek: a te hited meggyógyított téged...és ez így van... Hitte, hogy látni fog, s megnyílt a szeme a világra. Megfigyeltem, aki imádkozik valamiért, elsorolja, mit kér, de egy parányi hit sincs benne, hogy kérése valóban teljesül. Az Úrra bízza, hogy cselekedjen helyette. S várakozik, mint remete a barlangjában. Aztán, ha elunja a nagy várakozást, mégis csak előbújik, s cselekvésbe kezd, aztán azt mondja: imám meghallgatásra talált. Nem. A cselekvése kapott segítséget.

Nem vagy és soha nem is voltál bűnös !!!
Nincs bűnös lélek. Lehet, olykor rosszul teszed a dolgaidat, de ez Neked a legrosszabb. Ez a végtelen erő nem büntet, és nem jutalmaz.
Csak: SZERET!
A létezésed kaptad tőle, s rád bízza, mit kezdesz vele. Milliónyi segítő erőt küld melléd, amivel élhetsz, s ami mellett elmehetsz. Nem akar semmit, csak szorít neked, végtelen szeretettel, hogy önmagad vállald és éld itt a Földön. S ha eltévedtél, ha már magad sem találod, újra csak olyan embereket és utakat hoz eléd, akikkel, és amin elindulhatsz önmagadhoz. Szabadságod van. Tudom, ez nehéz, s a legnagyobb felelősséged: megtanulnod élni ezzel a szabadsággal.

Nincs külső feloldozás és nincs külső kegyelem. Csak belső van. Mert amíg TE nem tudsz megbocsátani magadnak, nincs az a hatalom, ami megbocsáthatna. Gyónhatsz, elmondhatsz ezer imát. Amíg a lelked mardossa az önvád, amíg nem teszed le ezt a terhet, amíg nem tudsz nevetni magadon - na, ezt jól elrontottam! –addig sosem lesz benned béke.

Minden külső megoldás pótcselekvés. Járhatsz minden hétköznap, vasárnap, ünnepnap templomba, gyónhatsz, áldozhatsz, de semmi sem fog történni, míg nem tanulod meg szeretni, tisztelni, becsülni önmagad, aki a végtelenből ide érkeztél. Amíg nem látod meg a saját bátorságod és erőd, hogy itt mersz lenni. Mert ez a TE döntésed volt, hogy itt legyél. Hajtott valami kíváncsiság, hogy lejöjj. Valamit meg akartál tapasztalni, valamit helyre akartál hozni, ami az előző életedben nem sikerült. S nem azért vagy itt, hogy a régi sorsod újra éld, hanem azért, hogy ezt, a mostanit teljes egészében megéld.

A karma szó cselekvést jelent. Nem valami átok ül rajtad, nem törlesztened kell valamit, hiszen akkor az egész emberiség ugyanabban a körhintában ülne. Azt jelenti: cselekedj. Minél több olyan dolgot, amely neked jó, mert ami neked jó, másoknak is az. Ami neked rossz, az másoknak is.

Kívánom neked, hogy tudd végre feloldozni magad. Engedd ki a lelked abból a börtönből, amelybe zártad. Felejtsd el a bűn szót, mert nincs bűn. Csak rossz lépés, csak vétek van. Csak elvéteni tudod a dolgokat...s ezt mindig helyre lehet hozni.

Tudd azt, hogy ebben a végtelen univerzumban sosem vagy egyedül. Összekapcsolódunk láthatatlanul. S egyek vagyunk mindenben és mindenkor. Olyanok vagyunk, mint sivatagban a homokszemek, cseppek az óceánban.

Egyedül ugyan picik, de együtt hatalmasak!

forrás: ismeretlen

2011. október 18., kedd

Az ÁTALAKULÁS végső ciklusai



Egy nagyon érdekes és hasznos írást szeretnénk most megosztani Veled, mely a változásról és az átalakulásról szól. 

Az Átalakulás Végső Ciklusai - az utolsó 932 nap

2010 októberében elindult a Változás utolsó szakasza. Egyre erőteljesebben érezhetőek a bolygónkra érkező energiák, talán most a legnagyobb a szakadék az anyagi és a Szellemi világ nézetei között. Mindegyikünk életébe beérkezik a Hívás, hogy kapcsolódjunk Szellemünkhöz, és megéljük a fizikai világban Lényünk Valódi Esszenciáját.

A Maja naptár a feltételezések ellenére 2013. július 25-ére teszi az Átalakulás befejeződését, mely nem egyik napról a másikra, hanem folyamatosan, ciklikusan írja át világunk rendszerét.

Ez az utolsó 1008 nap, melyben már benne vagyunk, és talán ez nevezhető az utolsó lehetőségnek, hogy mindenki elinduljon önmaga felé, és kiterjessze önmagát és tudatosságát.


A Változás lényege, hogy a megszokott anyagi világ kitágul, belép mindennapjainkba a spiritualitás, a Szellem egyre nagyobb teret kap, és mindenki számára elérhetővé válik az Erő, mellyel saját életünk és világunk teremtőivé válhatunk.

A maják ciklusokban gondolkodnak. Számukra az események nem élesen elkülöníthetőek, hanem összeolvadnak, az egyik energia finoman halványodva adja át helyét az újnak, így meghagyva az időt mindenkinek, hogy leváljon róla, és felkészüljön az új érkezésére. Egyszerre több időben gondolkodnak, így teljesen érthető, hogy ezt az utolsó 1008 napot hogyan lehet két egymást követő kisebb, és egy harmadik átfogó ciklusra felosztani. Ezt a három szakaszt Dr. José Argüelles vázolta fel, a maja prófécia egyik kutatója és megfejtője.


Az első ciklus a Hajnal Ura eljövetelének ideje. Ez az időszak 2010. október 22-től 2012. december 20-ig tart, és 7 egyenlő szakaszt foglal magába. Célja, hogy bolygónk tudatossága emelkedjen, és támogatást kapjunk a bioszféra-nooszféra átmenetre, most, hogy az emberi civilizáció irányíthatatlanná válik. (A bioszféra bolygónk és légkörének azon része, melyet jelenleg az élet áthat, míg a nooszféra magába fogja foglalni a Föld körül lévő tudati réteget is.) Ez alatt az időszak alatt a materialista, anyagi világ uralma exponenciálisan csökken egészen a ciklus végéig.

Ennek a 791 napnak lényegi mondanivalóját, és a feladatokat, a bejárandó utat leginkább a hozzárendelt színek alapján lehet értelmezni.

A ciklus felépítése:

1. A Hajnal Eljövetelének Ura - hideg kék
2010. október 22. - 2011. február 11.

A kék szín a befelé fordulást, elcsendesedést, passzivitást szimbolizálja. Ebben az időszakban feladatunk, hogy magunkba mélyedjünk, felkutassuk és megtaláljuk belső hangunkat, erőnket; kapcsolatot teremtsünk Valódi Önmagunkkal és Lelkünkkel. Fontos a belső stabilitás, Valódi Esszenciánk megtalálása, mert csak önmagunkkal karöltve tehetjük meg a ránk váró lépéseket, és fejlődhetünk a bolygóval és az Univerzummal együtt.

2. A Hajnal Elindításának Ura - zöld
2011. február 12. – 2011. június 04.

Ez az időszak a zöld színnel van átitatva. Ez a saját magunkra szánt idő és tér ideje. Mivel már kapcsolatban vagyunk önmagunkkal, ez segít, hogy a magunkra fordított figyelemmel megleljük utunkat, és elinduljunk saját életcélunk beteljesítése felé. Meg kell látnunk határainkat, és ledönteni azokat, melyek már nem szolgálnak minket, és életre hívni az újakat, melyek támogatnak és emelnek minket. Ez az újnak való megnyílás időszaka, mely által megtisztíthatjuk és feldolgozhatjuk a szívünkben rejlő érzéseket, ezáltal felkészülve a következő időszakra.

3. A Hajnal Feltöltésének Ura - sárga
2011. június 5. – 2011. szeptember 25.

Ebben a 113 napban feladatunk, melyet a sárga szín hív életre, hogy a megtalált és belül megerősített céljainkat átitassuk a bölcsességgel, tiszta Szellemi energiákkal. Lehetőségünk nyílik meglelni az árnyalatnyi különbséget az egónk, az alacsonyrendű elménk tudása és a magasabb tiszta tudás között. Ez a felismerés tud közelebb vinni minket Felettes Énünkhöz, és feltölteni fizikai világunkat, életünket, testünket a tiszta tudás energiájával. Felfedezhetjük saját fényünket, melyet, ha behívunk és beépítünk életünkbe, egy magasabb szinten tapasztalhatjuk meg azt.

4. A Hajnal  Spektralizálásának Ura - narancs
2011. szeptember 26. – 2012. január 16.

Ha az előző három szakasz kihívásait sikeresen átírtuk pozitív tulajdonsággá, akkor ebben a 113 napban lehetőségünk nyílik arra, hogy kidolgozzuk magunkból régi, mélyre nyúló sérüléseinket, melyeket Lelkünk legsötétebb zugába száműztünk. Ekkor felszínre kerül minden, ezáltal lehetőséget kapunk arra, hogy elengedjük ezeket a tapasztalásokat, felszabadítsuk a bennük raktározódott energiákat, integráljuk a hozzájuk kapcsolódó aspektusokat. Ezzel egy időben megkérdőjeleződik összes emberi kapcsolatunk, előtérbe kerül az érzelmi alapon való függőségek kérdése. Ez az időszak megtámogat minket mind régi érzelmi sokkjaink elengedésében, mind függő kapcsolataink felszámolásában.

5. A Hajnal Kozmikus Felragyogásának Ura - vörös
2012. január 17. – 2012. május 8.

Mire ehhez a szakaszhoz érünk, jó esetben sikerült kapcsolódnunk Lényünk Valódi Esszenciájához, megteremtettük az új életünket, kapcsolódtunk a magasabb bölcsességhez, ezzel segítve egónknak elfoglalni valódi helyét, átdolgoztuk magunkat régi érzelmeinken és felszámoltuk kapcsolatainkat, melyek már nem támogatják fejlődésünket. Ha ezen a folyamaton végigmentünk, akkor megérkeztünk egy magasabb szintre. Ebben a pár napban lehetőségünk nyílik arra, hogy meglássuk az Újat életünkben, és elinduljunk ezen új minőségek felé. A vörös a kezdet, az elindulás színe. Óriási erőt tud adni, hogy elinduljunk az új úton, mely már láthatóvá vált számunkra. Valamint lehetőséget teremt, hogy a magasabb dimenziókból érkező energiák képesek legyenek megnyilvánulni fizikai világunkban. Erőt és tüzet ébreszt bennünk, hogy végleg elégessük, ami már nem szolgál minket, és elinduljunk az új úton.

6. A Hajnal Én-átalakulásának Ura - lila
2012. május 9. – 2012. augusztus 29.

Ez az időszak hivatott megtámogatni azt, hogy belső lényünk is átalakulhasson. Ha sikerült teljes mértékben összekapcsolódnunk Lelkünkkel és Felettes Énünkkel, valamint az összes aspektusunkat integráltuk életünkbe, akkor megszületett bennünk egy új Én, mely nemcsak hogy erősebb egyszerű fizikai énünknél, hanem dimenziókon és világokon ível át, folyamatos kapcsolatban van a Szellemmel, így megvan a belső tudása, hogy mit és hogyan tegyen. Ennek az Énnek eljön az ideje, hogy megszülessen az új minőségbe, ezáltal megszületünk Mágusként. De ez az időszak magával hozza a halált is. Ugyanis korábbi kicsi énünknek, egónknak itt és most meg kell halnia, csatlakoznia kell a nagyobb egységhez, melynek piciny része, és át kell alakulnia.

7. A Hajnal Én-transzcendenciájának Ura - ibolya
2012. augusztus 30. – 2012. december 20.

Ez az utolsó szakasz, a végső lépcső, hogy teljes, Szellemi lényekként tapasztalhassuk meg az Univerzum eddig még nem látott átalakulását, és tiszta szívvel, mély hittel és tudással legyünk képesek várni azt, ami következik. Ezek a napok lehetőséget adnak nekünk, hogy mélyen gyökeret verjünk a Szellemi dimenziókba, és valóban fizikai testtel rendelkező, spirituális lényekké váljunk. Ez az utolsó láncok elszakításának ideje, a teljes átalakulás és egyesülés a Szellemmel. Ezt a szakaszt követi a Zéró Pont és a Galaxis pulzálásának leállása, így valóban fontos, hogy önmagunkon belül stabilak legyünk, hitünk megingathatatlan, és képesek legyünk folyamatos kapcsolatban lenni Magasabb Részeinkkel, mert ez ad majd védelmet és útmutatást az elkövetkező 217 napra.


Zéró Pontnak a maják 2012. december 21-ét nevezik. Ez a nap számtalan eseményt hordoz magában: egyrészt itt fordul át a nagy, több ezer éves Szíriusz Ciklus egy új szakaszba, ez a Galaktikus Szinkronizáció ideje, kiteljesedik a 26 éves Harmonikus Konvergencia időszaka, és egyben az Időhajó Föld 2013 Útjának kezdete is ez. Ekkor elindul egy új 104.000 tun (102.500 év) idejű galaktikus spirál hullám pulzáció, valamint eljön a Nooszféra Kor hajnala a Földön, és a kozmikus tudatosság áthalad a határértéken. Teljesen kialakul a sarkköri gyűrűk szivárvány víziója.

De a maja naptár nem ér véget ezzel a nappal. Ez egy esemény, mely sok lehetőséget hordoz magában, és életre kelt egy új időszakot, mely stabilizálódásához természetesen időre van szükség. Ettől a naptól 2013. július 25-ig összesen 216 nap van, mely szám szimbolizálja a tökéletes kocka rezgését. Ez az időszak egy szünet a galaktikus pulzációban, vagyis várhatóan megáll a galaktikus rendszer lüktetése. Ez azért történik, mert átalakul a Galaxis Spirálrendszere, megszűnnek a régi spirálok, és újak alakulnak helyettük. A pulzálás újraindul, amikor felépül az új Galaxis. Földünk jelenleg a Tejútrendszerben az Orion-övön található. Várhatóan ez az öv is megszűnik, és a bolygó egy új struktúra része lesz. Ez az átalakulás fog 2012. december 22-től 2013. július 25-ig tartani, mert ennek végén indul el az új 104.000 tun idejű hullám.

Ez a 216 nap felosztható 6 tökéletesen egyforma, 36 napos ciklusra. Ez az időszak alakítja ki a Föld Kockáját, mely segítségével áthaladhatunk majd az új hullámba. Ez a második ciklus, melyet José Argüelles leírt.

 A ciklus szakaszai:

1. 2012. december 22. – 2013. január 26. kocka alsó része
2. 2013. január 27. – 2013. március 3. jobb oldala
3. 2013. március 4. – 2013. április 8. bal oldala
4. 2013. április 9. – 2013. május 14. hátsó oldala
5. 2013. május 15. – 2013. június 19. szemközti oldala
6. 2013. június 20. – 2013. július 25. felső oldala

Véleményem szerint ebben az időszakban a leginkább saját magunk kiegyensúlyozására, energiánk, erőnk megtartására kell helyezni a hangsúlyt, és a csakráink segítségével ennek a kocka alakú energiának a kialakítására kell figyelmünket fókuszálni. Ez az energiaforma nemcsak nekünk ad biztonságot, de átjárót is nyit az új minőségű létbe embereknek és a bolygónak egyaránt. Ez az Új Világ kialakulásának időszaka, egy második teremtési ciklus. Az első teremtés a világ teremtése volt, melyet a Biblia szerint 6 nap alatt teremtett Isten. Nekünk 6x36 napunk lesz arra, hogy megteremtsük az új minőségű életünket és világunkat.

José Argüelles három szakaszt írt le. A harmadik, és egyben utolsó ciklus hosszát és ütemét ezen két ciklus adja. Ezt a két időszakot összeadva 1008 napot kapunk, mely felosztható 7x144 napra, és ami kiteszi a nagy ciklust, a Szakrális Erő Visszatérésének időszakát, amely a Szellem erősödéséről és az emberekkel való egyesüléséről szól. Ezalatt az 1008 nap alatt az anyagi világ egyre inkább instabillá válik, elvonódik belőle az energia, miközben felerősödnek a spirituális energiák, és az ismert világunkban újra egyesül a Szellem és az anyag, így megteremtve az 5. dimenziós létet.

Ez a ciklus is elkezdődött 2010. október 22-én, és ez is külön feladatokat ró ránk. Minden szakasznak megvan az üzenete, mely segítségével végigjárhatjuk az utat, mely által behívhatjuk és beépíthetjük életünkbe a Szakrális Erőt.

A ciklus időszakai és feladatai:

1. „Vonzd be az Erőt”
2010. október 22. – 2011. március 14.

Ez alatt a 144 nap alatt meg kell találnunk önmagunkban és Felettes Lényünkben az Erőt. Meg kell tanulnunk behívni azt életünkbe, hogy feltöltse új energiákkal, és behozza az új lehetőségeket.

2. „Stabilizáld az Erőt”
2011. március 15. – 2011. augusztus 5.

Az Erő behívása az első lépcső, mert azt meg kell tudnunk tartani a mindennapokban is. Ez az időszak a Szakrális Erő életünkben való stabilizálásáról szól, amikor is lehetőségünk nyílik megtanulni, hogyan lehet ezt az energiát minden pillanatban magunkon átengedni és megélni.

3. „Szolgáld az Erőt”
2011. augusztus 6. – 2011. december 27.

Fontos a tiszta szándék, a magasabb rendű céloknak való alárendelődés, az egyéni vágyak helyett egy csoport, közösség érdekeinek kell alárendelődni, miközben megtartjuk tiszta Lényünket. Ez a szolgálat, és ez az Erő csak szolgálat által tud megnyilvánulni. Az önös érdekeket már nem segíti, a hatalom, vezetés nem lehet cél többé. Meg kell tanulnunk alárendelődni az Univerzum akaratának, miközben felfedezzük, hogy mi volt születésünkkel a mi akaratunk, és ezt a kettőt összhangba hozva lehet ezt a csodálatos, ősi energiát tisztán, alázatosan használni.

4. „Öntsd formába az Erőt”
2011. december 28. – 2012. május 19.

Ebben az időszakban meg kell találnunk ennek az energiának a helyét mindennapjainkban. Meg kell tanulnunk lehozni, és megnyilvánítani a fizikai világban, formát kell adnunk neki. Az átalakulás ezen időszakában az anyagi világ és a spirituális energiák egy szintre érkeznek, majd egymást keresztezve az anyag ereje csökken, míg a szellem tovább ível felfelé.

5. „Sugározd az Erőt”
2012. május 20. – 2012. október 10.

Eddig ez egy belső, egyéni munka volt a Szakrális Erővel, de ettől kezdve eljön az ideje, hogy megnyilvánítsuk azt kifelé. Amikor formába öntjük, anyagot adunk neki, úgy elkezd kisugározni a világba. Ha szándékunk és célunk tiszta, akkor hitelesek leszünk, és ezáltal a környezetünkben és a világban is a valódi Erőt és energiát tudjuk közvetíteni. Ezzel a tisztasággal tudunk segíteni és utat mutatni másoknak, hogy ők is csatlakozhassanak önmagukhoz, és összekapcsolódhassanak az energiával.

6. „Egyenlítsd ki az Erőt”
2012. október 11. – 2013. március 3.

Ekkor már egyre magasabb szintre jut a Szellemi energia, miközben néha még kicsit vissza-visszazuhan ereje. Ekkor meg kell tanulnunk kiegyenlíteni az Erőt. Ki kell tudnunk egyensúlyozni a dualitás utolsó pillanataiban önmagunkat és világunkat, hogy a folyamat tovább haladhasson. Ebben a szakaszban érkezünk el a Zéró Ponthoz, és borul fel addig stabilnak hitt Univerzumunk. Ezért is fontos az energiák egy szintre hozása, hogy megtarthassuk belső stabilitásunkat.

7. „Csatornázd az Erőt”
2013. március 4. – 2013. július 25.

A nagy ciklus utolsó 144 napja ez. Ekkor már építjük a Föld és önmagunk kockáját, miközben épül és stabilizálódik bolygónk körül a Nooszféra. Ezért van szükség arra, hogy képesek legyünk tisztán lehívni az Erőt, mert ezzel nemcsak önmagunknak, hanem a bolygónak is segítjük a Felemelkedését, és az Új Energiában való átlényegülését.

Egyáltalán nem lehet egyszerűnek és könnyednek nevezni a ránk váró 932 napot. Egy összetett folyamat részesei vagyunk, és csak tőlünk függ, hogy a megélése mellett döntünk-e. Az bizonyos, hogy ha ezen az úton elindulunk, mély elszántságra és hitre van szükségünk. Ez az ösvény rögösnek ígérkezik, de bátoríthat a tény, hogy nem kell egyedül végigcsinálnia senkinek. Csoportokat alkotva könnyebben megélhetőek a mélységek, és hamarabb lehet visszatérni a stabil energetikai állapotunkba. Emberi társaink mellett természetesen számos, magasabb dimenziókban élő entitás támogatja utunkat. Bármelyik ciklusra is helyezzük a hangsúlyt, és kezdjük tudatosan megélni energiáit, az út végén egy új, kiteljesedett önmagunkat találhatjuk, aki nincs egyedül, és már képes bármit túlélni, és bátran néz a felemelkedés kihívásai elé. Sokszor szeretnénk, de a dolgok mégsem oldhatóak meg egyik pillanatról a másikra. Nem fogjuk egyik pillanatról a másikra elfeledni sérüléseinket, megtalálni az Erőt, és tudni beépíteni az új dolgokat életünkbe. Ezért is kapjuk az ilyen útmutatásokat, melyek jelzőfényként szolgálnak ösvényünkön. Ha tudatosan dolgozunk üzenetével, akkor semmi nem lehet akadálya tudatosságunk emelkedésének. Mindehhez tiszta szív, szeretet, elhatározás és elszántság kell. A Tollaskígyó visszatérésének időszaka ez, aki ellátott minket három hasznos tanáccsal, elvvel, melyek segíthetnek a ránk váró időkben.


1. 
Mindig légy tudatában annak, hogy Isten mindig jelen van; ne ess kétségbe és ne futamodj meg, de mindig légy szívből alázatos és szeretetben Istennel.

2. 

Légy békességben mindenkivel, kivétel nélkül.

3. 

Ne vesztegesd az idődet. Egy nagyon értékes földi életet kaptál, használd bölcsen és kreatívan.


Forrás: José Argüelles: Galactic Spiral Density Wave and 2012: The Final Cycles of Transformation /Magenta/Domokos Erzsébet

Mag az erdőben...

Egy igen izgalmas, és viszonylag ritka fényszög kialakulása előtt állunk, ez pedig a Jupiter és a Plútó trigon kapcsolódása lesz pont október 28-án. Utoljára, napra pontosan 2002-ben állt elő ez a konstelláció, tehát 9 éve. A Plútó ilyen kapcsolata mindig egy inspiráló átalakító erőt szimbolizál, amiben egyrészről benne van a születés, és benne van a halál is. A Jupiter pedig az Igazság, a Rend és a Hit szimbóluma – lássuk ez mit szimbolizál a Föld emberiségének.

Maga az a folyamat, amelyben benne csücsülünk, ez a tudatosodási hullám újabb mérföldköve, amely a jelenlegi állapotok szerint is gyönyörűen illeszkedik az átalakulásba. Tömören elmesélve: új igazságok megszületése és a régi rend lebomlása.

Csak körbe kell nézni a világban, s mindenhol látjuk, hogy az elmúlt néhány évben milyen átalakuláson mentünk keresztül. Ha ezt, mint egy folyamatot nézzük, nagyon jól kirajzolódik, hogy ez bizony nagyon messze vezet, nagyon nagy út áll még előttünk – hiszen néhány év alatt kerül lebontásra az, amit egy egész emberi civilizáció kialakított. És a legszebb és a leglényegesebb az egészben az, hogy ez nem valamilyen vezetők által felszított, feltüzelt átalakítás, hanem mindenkinek a SAJÁT BELSŐ VÁLASZTÁSA alapján létrejövő választás.

Hiszen Te sem azért foglalkozol „spirituális” dolgokkal, nem azért olvasod ezt az oldalt, vagy más „spiri” könyveket, mert azt egy ideológia, egy eszme mondatja veled, hanem Te egyedül döntesz így. Hiszen ha a társadalmi tanításokat, a tankönyveket néznéd, akkor soha de soha nem nyíltál volna ki a lelki birodalmak felé, hiszen erről soha senki nem beszélt Neked a hírekben, a tankönyvekben.

Ebből látszik, ha ebbe még így nem gondoltunk is bele, hogy bizony ez ami zajlik, egyértelműen mindenkinek a saját választása szerint történik. Ki mit akar megélni ebből a világból?

Nyilván, nem lehet egyik percről a másikra eltüntetni mindent – ezért továbbra is a türelem a lényeg. Minden folyik a maga ütemében, nem egyik pillanatról a másikra fog eltűnni egy eddig téged tápláló civilizáló. Hanem szépen, lassan, folyamatosan.

Ennek egyik mérföldköve a most októberben és novemberben zajló esemény-sorozat, amelynek egyik fő szimbóluma a Jupiter-Plútó trigon fényszög.

Ha ezt beültetjük a jelenlegi energetikai állapotba, elmondhatjuk, hogy itt tényleg egy robbanásszerű váltásról van szó, legalább is a korábbiakhoz képest robbanásszerű.

Átalakul az Igazság. Ez a legfontosabb – meghal egy régi törvény, és születik egy új. Ez az új világrend születése, minden egyes emberben – nem vezetőkben, nem a televízióban, nem a tankönyvekben. Bennünk, az EGY-ÉN-ben.

És ez a legfontosabb, hogy Önmagadban engedd meg, hogy a régi gondolkodásod eltűnjön, légy merész és bátor, merj kibújni a bőrödből. A HITED legyen stabil – hiszen a Jupiter a bika jegyében jár egyébként, tehát a fizikai szinten kézzelfoghatóan tudod megtapasztalni saját hited erejét.

Ha hitetlen vagy – minden összeomlik körülötted! S ne valamilyen vallás eszméjében higgy – magadban higgy! A saját stabil belső Igazságod fog megtartani – nem kintről valamilyen erő. Ne várj tehát a szociális mentőcsomagokra, ne várj a törvénykönyvek átalakulására – Te magad légy az Igazság.

Az, amit szeretnél látni Önmagad körül – éld azt. Egy Igaz módon. Ne kifelé akard megmutatni – hanem befelé! Ez nagyon fontos: ne egy újabb köpenyt vegyél fel, hogy milyen Hitet, Igazságot akarsz megmutatni a világnak – nem erről van szó! Ne akarj megmutatni semmit, pont ez a lényeg. Ne megmutasd – hanem éld meg. Belül. Igaz módon. Ha nem érzed igaznak – ne tedd!

És ha belül éled – akkor fog kint valójában látszani. Hogy ki mit lát ebből – nem számít. Nem az a kulcs, hogy megmutatod az Igazságodat. Hanem hogy megéled belül. Még egyszer hangsúlyozom: igaz módon, tehát ne önmagad elől menekülve.

Ezek az EGY-ÉNI változások, saját Magatok megélése fog végül egy csodához vezetni.

Hiszen Te egy MAG vagy, ami kihajt. Egy MAG egy erdőben – mi együtt vagyunk az Erdő.

A tölgyfa magja nem azért bújik ki, hogy kitűnjön a többi közül, nem azért, hogy megmutassa milyen termést is hoz, és ő milyen szuper kis tölgyfa. Viszont rügyet hoz, táplál, része az erdő rendjének, szolgál, fejlődik, átalakul. Az erdő része – a sok tölgyfa együtt adja az erdőt.

S ha Te, mint a tölgyfa magja egyre tudatosabbá, egyre több csodát megnyilvánítóbbá válsz, és az erdőben egyre több mag tesz így, akkor ez az erdő a világ legcsodálatosabb erdeje lesz, ahol teljes a létezés.

S ha visszatérünk az említett, Igazság-átalakító szimbólumhoz, (ami természetesen már hosszú hetek óta aktív és október 28-a után is még sokáig az lesz), akkor arra érdemes most figyelned, hogy engedj teret az átalakulásnak az életedben.

Ha találkozol valami „mással”, ami eddigi rendszeredbe nem fért bele, akkor ez azért jön életedbe, hogy átalakulj.

Egyre erősebb és egyre szembetűnőbb módon fog megmutatkozni az, ha még mindig valamilyen téged nem szolgáló igazsághoz, hitrendszerhez kötöd magad. Ha vannak problémák életedben, akkor azok nagyon jól megmutatják, hogy hol nem vagy képes az átalakulásra.

Irányítsd rá a figyelmedet! Legyél nyitott!

Az Igazság Benned van – csak engedd kihajtani! Minden előítélet ez ellen dolgozik. Minden olyan eszme, amit kintről vettél a magadévá, de nem érzed a tiédnek, ugyan tanít, de te meglátod a tanítását?

Merd kitágítani elmédet, szétrobbantani az alapjaidat – hogy új alapokra helyezhesd az életedet.




forras: csillagmag.hu

2011. október 13., csütörtök

Csillag gyerekek - akik az Indigókat és Kristályokat követik...


Kik a csillaggyerekek?

Akik hisznek a különleges gyerekek létezéséről szóló ezoterikus elméletekben, úgy tartják, hogy a csillagok gyermekei is egy jól elkülöníthető csoportot alkotnak, és különleges adottságokkal rendelkeznek.

Míg a kristálygyermekek célja, hogy a világot jobbá, erkölcsösebbé tegyék, a csillaggyerekek állítólag a jövőben olyan új technológiákat és tudományos felfogásokat ismertetnek meg az emberekkel, melyeket még csak most kezdünk megérteni.

Létezésük azonban nem új keletű. Az elmélet hívei szerint a történelem során többször is a csillaggyerekeknek köszönhetően valósultak meg a jelentős technikai ugrások, az építészet hirtelen fejlődése, illetve azok a találmányok, melyek később megváltoztatták az emberiség történelmét. A különleges képességű apróságok előző életükben állítólag a földönkívüliekkel is kapcsolatban álltak, génjeik pedig ősi gének, melyek időről időre újra felbukkannak, amikor nagy változások előtt áll az emberiség.

A csillaggyerekeknek állítólag már más DNS szerkezettel születtek , mint szüleik.
Különös vonzódást érezhetnek az ásványok, elsősorban kristályok iránt is.

Különleges nyelvi tehetség

A csillaggyerekek könnyen tanulnak nyelveket, de az is gyakran előfordul, hogy új jelrendszert alakítanak ki. Különleges agyműködésük hihetetlen kreativitásról árulkodik. Ha porontyod olyan szavakat, festményeket vagy jelképeket alkot, melyekhez hasonlót még sosem láttál, könnyen lehet, hogy közülük való. A gyerekekre sokszor jellemző, hogy meglepő érzékkel kombinálják az általuk látott formákat és jeleket, a csillaggyerekek esetében azonban egészen új szimbólumokra és hangokra figyelhetsz fel.

Sokan közülük előszeretettel ábrázolnak képeiken különös világokat, földönkívüliekhez hasonlítható alakokat. Ezek lehetnek a másik dimenzió beszüremlő képei vagy az előző életükből származó tapasztalatok emlékei. Amennyiben azonban hasonló jeleket veszel észre, a lehető legjobb, amit tehetsz, ha a gyerekkel nyugodtan beszélgetsz furcsa szavairól és különleges rajzairól, és nem csinálsz nagy ügyet a dologból.
Kiemelkedő logikai és tudományos képességek

A csillaggyermekek ragyogó értelemmel érkeznek ebbe a világba. Fogékonyak, és értik az olyan tudományokat és tudományos elveket, melyeket a normális felnőttek legtöbbször nehezen fognak fel. Már egészen kicsi korukban imádják a számok világát, és kedvelik a logikai játékokat - nem csoda hát, ha később többnyire reálpályára mennek, és mérnök vagy fizikus lesz belőlük. Ezek a gyermekek abban hasonlítanak a kristálygyermekekre, hogy szintén csoportosítva gondolkodnak. Elképesztő logikai ugrásokra képesek, a feltevéstől szinte azonnal eljutnak a megoldásig.
Hatalmas információmennyiséget dolgoznak fel egyszerre, mintha letöltenék az információt, és sok mindenről tudnak beszélgetni, amit elvileg soha nem tanultak sem az iskolában, sem máshol.

Kifinomult intuíciók

Ha porontyod csillaggyerek, azt abból is tudhatod, hogy meglepően jó intuitív képességei vannak, és időnként egyszerűen tud olyan dolgokat, melyekről nincs tapasztalata. Látja az aurát és más energiamezőket is, valamint meglepően helytálló jóslatai vannak a jövőre vonatkozóan. Ha úgy érzed, csemetéd olyan, mintha láthatatlan radarjaival térképezné fel hangulataidat, és rendkívül érzékeny a környezetére, szintén intő jel lehet. Mindehhez azonban a csillaggyerekeknél rendszerint erőteljes személyes kisugárzás is társul, ami pillanatok alatt hatással lehet a környezet hangulatára.

Fontos azonban, hogy komolyan vedd porontyodat, ha ugyanis ezek a különleges apróságok úgy érzik, nem értik meg személyük fontosságát, könnyen magukba fordulhatnak, szomorúvá és kedvetlenné válhatnak. Ha tehát gyerkőcöd különleges megérzéseiről beszél, semmiképp ne nevesd ki, inkább hallgasd meg beszámolóját! Bizonyára te is jártál már úgy, hogy hasonló helyzetben valóban bekövetkezett, amit sejtettél: mindegy tehát, hogy hétköznapi benyomásokról vagy különleges megérzésekről van szó, mindenképpen tiszteld meg a kicsit figyelmeddel!

Beteges gyerekek

A csillaggyerekek érzékfeletti adottságaik révén pontosan meg tudják állapítani a fizikai test betegségeit. Bár normális esetben az immunrendszerük erős, és rendes körülmények között kicsattannak az egészségtől, sajnálatos módon, mivel sokuk különlegességét nem ismerik fel, egyesek kellemetlen helyzetük jeleként fizikai tüneteket produkálnak.

A betegség nem csak a különleges apróságok esetében utalhat lelki gondokra: ha porontyod egyik komoly betegségből esik a másikba, feltétlenül próbálj utánanézni, mi állhat a hátterében. Ha minden orvosi vizsgálat hiábavaló, elképzelhető, hogy több megértésre van szüksége a kicsinek. Azok a gyerekek, akik valamilyen tekintetben mások, mint a nagy átlag, egyébként is biztosabb szülői támogatásra szorulhatnak, hogy megőrizhessék egészséges önbizalmukat.

Hogyan kezeld?

Mindenekelőtt azonban ők is csak gyerekek. Ha tehát úgy gondolod, hogy porontyod is közülük való, azzal segíthetsz neki a legtöbbet, ha megpróbálod könnyebbé tenni számára a mindennapokat, és megtanítod, hogyan illeszkedhet be a többi gyerkőc közé, hogy boldog legyen. Figyelj fel az árulkodó jelekre, hogy segíthess a kicsinek!

Lényegében mindegy, hogy csemetéd földönkívülieket rajzol, vagy a jövőbe lát, a lényeg, hogy tőled minden helyzetben támogatást és megértést kapjon. A csillaggyerek számára is ugyanolyan fontos a gyermekkor, mint bármilyen más apróság számára, lehetőség szerint tehát ne terheld őt azzal, hogy minden adandó alkalommal különleges képességeit és küldetését hangsúlyozod.

Ha valóban csillaggyerek, a legnagyobb segítség számára az, ha biztos, kiegyensúlyozott hátteret adsz neki, így könnyebb lesz elérnie a célját, további tanácsokat lásd a Kristály gyerekekről szóló írásomban.

A támában ajánlott irodalom:

Meg Blackburn Losey: A ma gyermekei - A különleges képességű gyermekek legújabb generációi

Georg Kühlewind: Csillaggyerekek

és hogy gyermekeinknek is örömet szerezhessünk:

Paksi Zoltán: Csillagmesék csillaggyerekeknek 1. rész : Utazás a Nappal és a Holddal

2011. október 12., szerda

Kristálygyerekek...gyermekek a jövőből


Kiket nevezhetünk Kristály gyerekeknek?

Az un. "Indigó gyerekek" leszületése után , az emberi evolúció következő lépcsőfokát képezik a Kristály gyerekek. Legfőbb küldetésük az, hogy az Indigók által elkezdett munkát befejezzék, tanítsanak bennünket a szeretetben, békében és harmóniában való életre.

Miről ismerhetők fel a Kristály gyerekek?
   
- kifejezetten érzékenyek mindenre a környezetükben: hangokra, színekre, mások negatív érzelmeire, szagokra, ételre, vegyszerekre, szennyező anyagokra, az erőszakra, mások fájdalmaira, a csoport-tudatra, elektromágneses frekvenciákra, napkitörésekre

- mivel ennyire érzékenyek, nagyon sebezhetőek is, ugyanakkor nagyon erőteljesek

- szükségük van egyedüllétre, nem jól működnek a hagyományos csoportokban, mivel kevesen értik meg a magányra, egyensúlyra, feltöltődésre és mély csendre való igényüket, ettől még mások csodálják őket, és mágnesként vonzzák az embereket

- szükségük van arra, hogy napi kapcsolatban legyenek a természettel és az elemekkel; ez segít nekik egyensúlyba hozni és kitisztítani azt a sok diszharmonikus energiát, ami éri őket és erős hatással van rájuk

- ha az élet túlságosan intenzív vagy trauma éri őket, visszahúzódnak, és elszigetelik magukat a társadalomtól, hogy óvják magukat

- amikor a szemedbe néznek, úgy érzed, a lelkedig hatol a nézésük. Mintha a gondolataidat is látná - és valóban: annyira erős az empatikus készségük, hogy sokszor érzik mások gondolatait

- kevés hagyományos nevelésre van szükségük, mivel gyengédek, bölcsek, és készek elmondani, mire van szükségük, ahogy azt is, mi jó számukra és mi nem, fontos komolyan venni az észrevételeiket, óhajaikat

- gyakran elkerülik a bevásárlóközpontokat vagy zsúfolt helyeket, tömeget, mivel ott túl sokféle energia van egyszerre jelen, amit nem tudnak kezelni

- mély szeretet táplálnak a gyerekek és az állatok irányába, és feltűnően jól kapcsolódnak bármilyen élő dologhoz

- a vizet nagyon szeretik, és jó hatással van rájuk: tisztítja és nyugtatja a lelküket. Imádják a fürdést, a zuhanyt, a tengert, a vízesést, a szökőkutakat, vagy a vízben és a homokban játszani

- sok tiszta vizet kívánnak, és általában a friss, természetes ételeket részesítik előnyben, valamint a természetes anyagból készült ruhákat. Gyors az anyagcseréjük, és többnyire vegetáriánusok

- félnek az intimitástól, mert olyan gyakran érzik azt, hogy nem tisztelik őket, inkább vannak egyedül, mint hogy valaki figyelmen kívül hagyja a személyes terüket; sokszor a romantikus kapcsolatot is kerülik, mert annyira félnek attól, hogy fájdalmat okoznak a másiknak, ha vége van a kapcsolatnak

- ártatlanok, tiszták, naivak, szinte bűntelenek – ez az EGO hiányának köszönhető

- sokszor magukra vállalják annak a felelősségét, ha valaki meghal, megsérül, vagy akár a két ember közötti veszekedését is

- okos lények, akik egyben látják a nagy képet, és ösztönösen értik a spirituális törvényszerűségeket, azok működését; tisztán kapcsolódnak a felsőbb ÉN-ükhöz; ismerik a szellemi EGY-ség igazságát

- természetes gyógyítók, békítők; általában sokféle területen tehetségesek; fontos a gyerekeknek segíteni, hogy leföldeljék az energiáikat harcművészetek, kertészkedés vagy tánc által



Mit tegyünk, ha felismerjük azt, hogy kristálygyermekünk született?

Ne gondoljuk azt, hogy ha más gyermekekhez képest a mi Kristály gyermekünk "furcsán" viselkedik, akkor probléma van vele! Kezeljük őt igényeinek megfelelően. Ne nyomjuk el benne a számunkra különlegesnek tűnő képességeket, inkább támogassuk az ő "MÁSSÁGUKAT".
Ezeken a gyerekeken fog alapulni a FÖLD jövője, a mi dolgunk, hogy megteremtsük számukra az "IDEÁLIS" gyermekkor feltételeit.

Előfordulhat, hogy a hagyományos iskolai rendszerben ezek a gyerekek "elvesznek". Ezért ha van rá lehetőségünk, vigyük őket olyan iskolába, ahol nem a gyermek kötelessége igazodni az iskolához, hanem az iskola veszi figyelembe a gyermek személyes igényeit.
Az ilyen intézményekben kis csoportos oktatás folyik, a hagyományos tantárgyak mellett figyelmet fordítanak a művészetekkel kapcsolatos ismeretek elsajátítására is, illetve arra, hogy gyermekünk visszatérhessen a gyökerekhez, azaz az ANYATERMÉSZET-hez. Rendszeresen szerveznek számukra iskolán kívüli "oktatási" napokat természetjárással egybekötve, ahol megfigyelhetik az őket körülvevő világ csodáit és érezhetik az EGY-séget a természettel.

A mai iskolai számonkérési rendszer véleményem szerint stresszben tartja gyermekeinket. Ezek az új felfogásban működő intézmények más számonkérési- illetve vizsgarendszerrel működnek, mellyel a stressz elkerülhető vagy csökkenthető. Nem azt akarja a pedagógus megtudni, hogy mit nem tanult meg gyermekünk, hanem azt, hogy mi az a tudás, ismeret, amit sikerült elsajátítania.

Mivel a Kristály gyerekek sokkal érzékenyebbek egy "átlaggyermeknél", ezért számukra ezen intézményekbe kerülés egyet jelenthet a "teljes lelki, szellemi és tudásbeli kibontakozás" lehetőségével.

Kevés ilyen intézmény van ma még Magyarországon, általában alapítványi iskolákról van szó, tehát "fizetősek". De tekintsük ezt a tandíjat a gyermekünk JÖVŐ-jébe történő befektetésnek, ami sokszorosan meg fog térülni :-)

A Kristály gyerekekről szóló irodalomból ajánlom figyelmetekbe egyik kedvenc írónőm, Dr. Doreen Virtue : Kristály gyerekek c. könyvét.

A karmaoldásról...

Karmaoldás

Egy számomra nagyon hiteles EMBER írását olvashatjátok itt a karmaoldásról. Ajánlom figyelmetekbe szeretettel, ha változtatni szeretnétek életeteken, esetleg Fényküldöttként keresitek az utatokat...



http://elozoeletek.blogspot.com/2011/10/karmaoldasrol.html

2011. október 10., hétfő

Egy sikeres kristálytanfolyam Székesfehérváron

Blogomban korábban már írtam, hogy kerestem egy jó tanfolyamot a kristályokkal kapcsolatban. Első próbálkozásom nem volt sikeres, viszont másodszorra rátaláltam azokra az emberekre (illetve két kiváló hölgyre!), akiktől kaptam tanítást ezen a téren és remélem a jövőben is lesz még lehetőségem tanulni tőlük.
Az egész napos program során nem csak a kristályokkal ismertettek meg bennünket mélyebben, hanem lehetőség volt kristálymeditáció többszöri gyakorlására is.
Ezek a meditációk nagyon sikeresek voltak, így csak ajánlani tudom mindenkinek a "KRISTÁLYMEDITÁCIÓT" !

Ezen túlmenően a két oktató hölgy személyisége is nagy hatást gyakorolt rám, gondolkodásmódjukkal, életfelfogásukkal nagyon közel állnak hozzám és megtiszteltetés számomra, hogy ott lehettem ezen tanfolyamon. Remélem lesz folytatása is, hiszen van még mit tanulni a kristályokról! :-)

Bízom abban, hogy nem okozok gondot ennek a két nagyszerű hölgynek, ha név szerint is megemlítem itt őket:

Szegfű Zsuzsanna természetgyógyász, reflexológus, nemeskőgyógyász, de emelett foglalkozik RAI rendszerben REIKI, AROLÓ és ANGYAL tanfolyamok lebonyolításával is.

és

Komlódy Tímea kristályterapeuta, aki emellett életmód tanácsadással és REIKI-vel is foglalkozik.

Aki a változás útján el szeretne indulni, első lépésként kezdheti REIKI-vel, ami egyrészt rezgésszintünk emelésére is alkalmas módszer, másrészt életfelfogásunkat is gyökeresen átalakítja. REIKI II-es beavatás után ezt tapasztalatból mondhatom.

Szívből ajánlom mindkettőjüket .
Ha kapcsolatba szeretnél lépni velük, írj, megadom elérhetőségüket!

2011. október 8., szombat

A világ legnagyobb kristályai Mexikóban

A mexikói Chihuahua sivatag egy rendkívüli kincsesbányát rejt. Mélyen a földfelszín alatt, több méteres kristály obeliszkek és ékkövek csillogó üvegpalotája rejtőzik. Akár egy gigantikus ékszerkiállítás...


A világ legnagyobb ásványai közé tartoznak a mexikói Naica-barlang 2000-ben felfedezett kristályai, amelyek némelyike 10 méternél is hosszabb. A föld alatti csodát két ezüstbányász fedezet fel a mexikói Naica-barlangban, 300 méterrel a felszín alatt. A "kristály óriások barlangjának" (Cueva de los Cristales) is nevezett, mintegy 30x10 méteres üregben a világ eddig ismert legnagyobb szelenit kristályai találhatók, köztük egy 11 méter hosszú, becslések szerint 55 tonna tömegű példány. A mai napig rejtély, hogy ezek a rostos-szálas felépítésű, selyemfényű szelenit kristályok hogyan nőhettek ekkorára.


 A kalcium szilikátból és egyéb ásványokból kikristályosodott csodálatos alakzatok több százezer év alatt alakulhattak ki, ahogy a magma fokozatosan kihűlt a földfelszín alatt. A barlangban a hőmérséklet a mai napig 40-50 Celsius fok, a páratartalom 90-100 százalék. Éppen ezért a barlangba kizárólag speciális védőfelszerelésben és oxigénpalackban lehet lemenni.


 Kevesen jártak még a kristályok barlangjában, de a maroknyi geológus után egy angol tévéstáb forgatócsoportja is bemerészkedhetett ebbe a különleges világba. Nem volt könnyű kirándulás, hiszen az üregben körülbelül 50 Celsius-fok van, 100%-os relatív páratartalommal, ami gyilkos viszonyokat jelent a szervezet számára. Ha itt levegőt vesz valaki, akkor a tüdő felszíne a leghidegebb felület, amivel a levegő találkozik, így a benne lévő pára a tüdő felületén kezd kicsapódni. Azok a bányászok, akik először másztak be az üregbe, az eszméletvesztés határán tudtak csak kimenekülni belőle.

A forgatócsoport stábjának is speciális öltözéket és légzőkészüléket kellett viselnie, bár utóbbit időnként néhány percre levehették. A barlangon kívül egy orvos figyelte a forgatócsoport tagjainak életműködését, és ha 180 fölé ment valakinek a pulzusa, átmenetileg ki kellett jönnie a barlangból.

A geológusok egy csoportja szerint ezek a hatalmas kristályok néhány százezer év alatt nőhettek meg ekkorára, főleg annak köszönhetően, hogy az üreget ásványokban gazdag, egyenletes hőmérsékletű meleg víz töltötte ki. A kristályok növekedésében a terület klímájának változásai is fontosak voltak. Csapadékosabb és szárazabb időszakok váltogatták egymást, és szárazabb, melegebb szakaszokban a párolgás miatt bepárlódó, ásványokban gazdag víz szivárgott a mélybe, utánpótlást biztosítva az ásványok növekedéséhez.


Még nem tudni, mi lesz a barlang sorsa. Ha a szomszédos üregekben zajló bányászat befejezése után is folytatódik a víz folyamatos kiszivattyúzása - ennek köszönhető maga a felfedezés is -, akkor akár a nagyközönség előtt is megnyithatják. Ellenkező esetben az óriáskristályokat lassan ellepi majd a víz, és szépen lassan nőhetnek tovább, amíg teljesen be nem töltik a barlangjáratot.




 A National Geografic csatornán időnként újra előkerül a "Kristálybarlang titka" című természettudományos dokumentum film, ami erről a barlangról szól. No ezért érdemes a TV elé ülni egy kicsit...:-)

forrás: www.noiportal.hu

2011. október 6., csütörtök

Rózsakvarc

Alaptulajdonságok:

Színe: (halvány) rózsaszín
Átlátszóság: átlátszó-áttetsző
Porszín: fehér
Kristályszerkezet: trigonális
Képződés: vulkanikus 
Mohs-keménység: 7
Sűrűség: 2,65
Képlet: SiO2
Előfordulás: Finnország, Oroszország, USA, Brazilia, Madagaszkár, Namíbia, Dél-Afrika, India, Srí Lanka stb.


Spirituális vonatkozásai :


Csakrája: szívcsakra (bár a szívcsakra színe zöld, mégis a rózsaszín kristályok is hozzárendelhetőek, elsősorban a rózsakvarc!)

Szívcsakra





Arkangyala: Ariel  ("Isten oroszlánja", bátorság, merészség, összpontosítás, segít, hogy bevonzzuk életünkbe a küldetésünkhöz szükséges támogatást ):


Ariel arkangyal



 - a rózsakvarc az atlantiszi 12 szent kő egyike 
- Elem: levegő (némi föld)
- Csillagjegyek: nyugati: Bika, Rák, Mérleg; Kínai: Kígyó, Bárány, Kutya; Indián: Harkály


 Sajátossága:


- szerelmet hozó kő (bevonzhatjuk vele életünkbe a megfelelő társat)


Hatásai:


Az egyik legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata.


- erősíti a szívet, megelőzi a szívbajokat
- harmonizálja a szívcsakrát szívrohamnál , szívritmuszavaroknál
- fokozza a termékenységet
- javítja a szövetek vérellátását
- erősíti az ereket
- segíti az asztmás állapot javítását
- jó mozgási és egyensúly zavarokra
- hematóma (vérömlenyek, kék foltok ) ellen
- hatékony vérbetegségek ellen (akár vérrák/leukémia ellen is)
- petefészek és petevezeték gyulladások ellen hatásos
- vastagbélbetegségekre
- menstruációs zavarokra
- migrénre
- sclerosis multiplexnél
- idegek erősítése, alvási zavarok és álmatlanság ellen
- kelések ellen
- lelki terhek megszüntetése, lelki egyensúly megteremtése, stressz legyőzése
- agresszió megszüntetésére, erőszakos hajlamok ellen
- félelmek és harag feldolgozására
- kedélyállapot javítására
- érzelmi ridegség ellen (pld.: ha valaki nem tudja kimutatni a szeretetét)
- izgatottság ellen
- növeli a bátorságot
- fokozza a szeretetet
- szerelmi bánat leküzdésére
- negatív rezgések, energiák ellen
- romantika fokozására
- segíti az alkotó gondolatokat
- elhozza életünkbe a feltétel nélküli szeretetet és békét, megbocsátást, az adást és elfogadást.


Alkalmazása:


- Viseljük testünkön ékszerként, használhatjuk marokkőként, de elhelyezhetjük a bennünket körülvevő térben is, ahova ezáltal a szeretet érzése költözik be (pld.rózsakvarc piramis formában).




Angyalkás karkötő


Nyaklánc
Szivecske medál
Marokkő
Kristalylámpa rózskvarcból, a lakás dísze , egyben szeretetet és melegséget sugároz ki önmagából


Ingák láncon


Óriás golyó

Nyers rózsakvarc