2011. december 5., hétfő

Tigrisszem

 szerkesztés alatt...előzetes:

A tigrisszem élénkséget és meleget áraszt, segít befelé tekinteni és felismerni belső korlátainkat. A tigrisszem nyitottságra és kreativitásra ösztönzi szellemünket. A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat.
Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét. A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást. Melegíti testet és segít, hogy hamarabb kilábaljunk a náthából. Javítja a látást, mert feloldja a tisztánlátást akadályozó érzelmi gátlásokat. Enyhíti az asztmás tüneteket is. Hatással van az izületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.
A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok.
Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani. Amikor védelmet keresve túlságosan is az anyagi biztonságra és birtoklásra hagyatkozunk, a tigrisszem tudatosítja bennünk, mit is keresünk valójában: meleget, boldogságot és aranyló bőséget, melyet azonban csak önmagunkban lelhetünk meg. A tigrisszem arra tanít minket, hogy ez a vágyunk csak akkor teljesül, ha nyitottak és mozgékonyak maradunk ahelyett, hogy konvekciókba merevednénk, vagy rég elmúlt vágyak beteljesüléséhez ragaszkodnánk. A tigrisszem tekintetünket önmagunkba, legmélyebb bensőnkbe irányítja. Megértőbbé tesz, gondolkodásunkat friss kreativitással, elevenséggel, nagyobb áttekintéssel gazdagítja. Hatására ismét nyitottabbá válunk a céljaink beteljesüléséhez közelebb vivő sokféle lehetőségre. A tigrisszem azt mutatja meg, hogy az élet folyamatos mozgásban van. Felszólít minket, hogy menjünk tovább, nézzünk mélyebbre, míg saját bensőnkben meg nem találjuk az aranyló bőség kincsét, mely meleget, boldogságot és biztonságot ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése