2011. december 5., hétfő

Ónix

Tulajdonságai: 

nyers ónix

Szín: fekete, fehér (az ónixmárvány lehet barnás-sárgás-vöröses is!)
Átlászóság: áttetsző  
Porszín: fehér  
Mohs-keménység: 6-7  
Sűrűség: 2,59-2,61  
Képlet: SiO2+FeMn  
Ásványtanilag: fekete kalcedon  
Kristályszerkezet: trigonális  
Keletkezés módja: vulkáni,üledékes  
Előfordulás: Brazília, Uruguay, India  
Csillagjegy: Nyilas, Bak, Vízötő
Elem: föld
Csakra: gyökércsakra

Jellegzetességei: 

Az ónix erőt ad. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Középpontba hozza az energiákat, és összehangolja a magasabb rendű hatalommal, elérhetővé teszi a magasabb rendű útmutatást; olyan a hatása, mintha a teljességgel állnánk kapcsolatban. Az ónix előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe; s az egyéniséget erősítő képességével lehetővé teszi, hogy a saját sorsunkat magunk alakítsuk. Fokozza az életerőt, a következetességet és a kitartást. Segíti az inkarnációra szóló leckék megtanulását; magabiztosságot ad, és a környezetünkben történtek nem keltenek bennünk szorongást.
Az ónix titoktartó; támogat abban, hogy ne fecsegjünk ki a terveinket. Azt tartják róla, hogy megőrzi mindannak az emlékét, ami a viselőjével történt. Használható pszichometriára is, mert sok mindent elárul azoknak, akik érzékenyek a rezgéseire.
Emlékmegőrző tulajdonsága hasznossá teszi azokban a terápiákban, amelyek a jelenlegi életünkre ható, ám az előző életekben elszenvedett sérüléseket vagy lelki traumákat gyógyítják. Ha ónixot tartunk a kezünkben, segít pontosan azonosítani a korábbi bántalmat, amely így megszüntethető a fizikai testen alkalmazott gyógyító technika (újragondolás vagy kristályterápia) segítségével. Ugyancsak alkalmazható régi fájdalmak és bánat gyógyítására is.fekete ónix marokkő

ónix márvány


Pszichológiailag: 

Az ónix felismeri és egyesíti a bennünk lévő kettősséget. A könnyelműségre hajlamos embereket stabilabb életszemléletre ösztönzi, és általánosságban önuralmat biztosít. Az ónix mentális erősítő, amely csillapítja a nyomasztó félelmeket és aggodalmakat. Felruház bennünket azzal a felbecsülhetetlen képességgel, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni, támogatja a logikus gondolkodást.

Az ónix véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti befolyásolhatóságunkat, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket. Bánat és melankólia (melyek szintén a negatív energia megtestesülései) esetén is hatásos. Segít a ragaszkodás legyőzésében és a felesleges dolgok elengedésében. Figyelemre, kitartásra és érvényesülésre tanít.
Fokozza a koncentrációnkat és az öntudatunkat. A fekete ónix elvezeti tulajdonosát a lényeghez. Segít, hogy legyőzzük a szükségtelen ragaszkodásunkat és a felesleges, lényegtelen dolgokat elengedjük. Meditációkor használva segíti szellemi koncentrációt, hogy a létezés megformálatlan, ősi alapjaira, a gondolatokon, formákon és látszatokon túlra irányuljon.
Az ónix a mindennapi életben a fegyelmet és a kitartást, a kivitelezésre való képességet támogatja. Azt a szellemi nyugalmat nyújtja, amelyben letisztulnak gondolataink és mentesek maradnak minden külső befolyástól. Az ónix hozzásegít, hogy újra tisztába legyünk valódi céljainkkal és nyugodtan, a siker tudatában kezdjünk hozzá a megvalósításához. Az ónix elsősorban azoknak való, akik túl könnyen elvesznek érzelmeikben, esetleg túlzott aktivitásukban. Miközben a régi viselkedésmintákhoz való ragaszkodásunktól megszabadít, hasznos segítséget nyújt szenvedélyeink ellen is, az alkohol - és nikotinvágytól, falánkságtól, a tévé és játékfüggőségen át egészen a kábítószer függőségig.

Fizikailag: 

Az ónix segít magunkba szívni az Univerzumból azokat az energiákat, amelyek szükségesek a gyógyuláshoz vagy bármi más célra. A testen belül egyensúlyban tartja a jin– és jang energiákat.


Gyógyhatása: 

Az ónix jótékonyan hat a fogakra, a csontokra, a csontvelőre, a vérrel összefüggő rendellenességekre és a lábakra.
Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, így például Alzheimer - kór, epilepszia, valamint apatikus állapotok kezelésére használhatjuk.
Javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást. Hat a fülre, ezért alkalmazzák belsőfül betegségek, fülzúgás, nagyothallás vagy hallás romlása, egyensúlyzavarok esetében is. Használhatjuk a szem könnyezése vagy látásgyengeség esetén is.
Hatással van minden daganatféleségre. Az ónix erősíti immunrendszerünket, véd a fertőzésektől.

Az ónix testre gyakorolt hatása lassan de folyamatosan bontakozik ki.

Saját készítésű ékszereim ónix - szal:

Fekete ónix kék kalcedonnal karkötő

Fazellált fekete ónix fehér kagylóval szettben

Fekete ónix szett
Gyönyörű sávos fekete ónix szett
Az ékszerek megrendelhetőek a következő E-mail címen: kristalyero.blogspot@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése