2011. december 5., hétfő

Karneol

A karneol egy sárga-vérvörös kalcedon.
Mohs-keménység: 7 
Tömörsége:  2,7-es
Hozzárendelhető csakra: nemi vagy szakrális csakra
Csillagjegyei: Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő
Eleme: a tűz és a levegő.


Fizikai hatása:

A karneolok segítenek a vese - és hólyagkövek feloldásában, véres vizelésnél, az ún. "női betegségeknél" A karneol csökkenti a koleszterinszintet is! Karneollal csökkenthető a láz és a lázrohamok könnyíthetők. Hatással van a lépre, májra, gyomorra és nyirokra. Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében. Csalánkiütés ellen is használatos.
Hasznos segítsége a vértisztításnak, a keringési betegségek, vérpangás, visszér és általában a vérrel kapcsolatos problémák kezelésének. Hatásos az emésztőrendszer nem megfelelő működése esetén, segíti a máj működését valamint a táplálék optimális felhasználását. Meddőség és impotencia esetén oldja az energiablokádot. Enyhíti a reumatikus és ízületi panaszokat.
Lázcsillapító és fertőzések elleni hatását már a középkorban felismerték, sőt innen származnak az adatok, miszerint a búskomorságot és az idegfájdalmakat is karneollal kezelték.

Lelki hatása:

A karneol fokozza kitartásunkat és állhatatosságunkat, segíti tetterőnket. Lelki kimerültség esetén új energiát ad, erősíti belső indíttatásunkat. A karneol stimuláló ugyanakkor földies ereje ösztönzőleg hat.
A karneol mozgásban tartja bennünk az életet, így testünk rugalmasságát is segít megőrizni.
A karneol erősíti kapcsolatunkat a földdel és a földies erőkkel. Bátorságot, stabilitást és állóképességet ad. Segít az Itt és a Most megélésében. Mozgásban tartja életünket, erősíti a koncentrációt és a kreativitást. A karneol a naplementék narancsszínű ragyogását tükrözi fényével, a Föld szépségéhez és erejéhez fűzi használóját. A karneol hatására felébred bennünk Földanyánk szeretetének és a hozzá tartozásnak az érzése, így megtanuljuk jobban megbecsülni ajándékait. Fejlődésünk útját járva a karneol segít bennünket abban, hogy kapcsolatban maradhassunk a Föld energiáival és ne veszítsük el a talajt a lábunk alól. Stabilitást és állóképességet kölcsönöz és arra tanít, hogy szenteljünk figyelmet a jelen pillanatának, éljünk mindig itt és most, feladatunkat pedig bátran és örömmel végezzük a világban. A karneol által élénk vitalitást nyerhetünk és javítja a koncentráló képességünket is. A karneol földies ereje kiváltképpen azok számára hasznos akiknek figyelme könnyen elkalandozik, szétszórtak és tévelyegnek, mert életükben irányt vesztettek. A karneol felidézi bennünk a teremtés csodája felett érzett ámulatot. Felszabadítja bennünk az élet folyamát, életre kelti alkotó képességeinket és azok kreatív kifejeződését.

A vörös színű karneol hat inkább a testi problémákra. A világosabb színűek inkább a lelki problémákra hatnak.

Előfordulása:

Legszebb darabokat Indiában és Dél-Amerikában (Uruguay-ban, Argentínában és Brazílában) találták, de előfordul Észak-Afrikában (Egyiptomban), Romániában, Japánban, Oroszországban (Szibériai területeken), Skóciában, Ausztáliában és az Egyesült Államok több államában.

Saját készítésű karneol (-os) ékszereim:




Az ékszerek megrendelhetőek  a következő címen:

E-mail: kristalyero.blogspot@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése