2011. december 5., hétfő

Aventurin

 Tulajdonságai:


 Színe:szürkés zöld, zöld, vörösesbarna
Átlátszóság: áttetsző
Porszín: fehér
Mohs-keménység: 7
Sűrűség: 2,65
Képlet: SiO2
Kristályszerkezet: trigonális
Keletkezés módja: vulkáni
Előfordulás: India, Brazília, Spanyolország, Kína, Oroszország
Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő
Elem: föld
Csakra: szív csakra

Jellegzetességei:
Az életben való boldogulás nagyon pozitív köve. Szoros kapcsolatban áll a tündérvilággal; és arra használják, hogy kristályrácsot hoznak létre a kertek vagy házak körül a geopatikus stressz ellen. Ha aventurint viselünk, elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezetszennyezés ellen. Mobiltelefonra ragasztva a rezgések ellen nyújt védelmet. Feszültségmentesíti és kedvezőre fordítja a negatív helyzeteket.

Pszichológiailag:
Az aventurin megerősíti a vezetői képességeket és a döntéshozatalt. Erősíti a könyörületet, valamint az empátiát. Visszavisz bennünket a múltba, hogy megtaláljuk a rendellenességek okait. Az a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget, s egyben segít megérteni, hogy mi húzódik meg a betegségek mögött. Stabilizálja a lelki állapotot, serkenti a felfogóképességet, és fokozza a kreativitást. Segít felismerni az alternatívákat–lehetőségeket, különösen a mások által nyújtottakat. Összekapcsolja egymással a szellemi és az érzelmi testet. Az aventurin csillapítja a haragot–ingerültséget. Elősegíti a fájó érzelmek gyógyulását, képessé tesz arra, hogy a szív parancsa szerint éljünk.

Fizikai szinten :
Az aventurin fokozza a teljes harmónia érzését. A születéstől hétéves korig szabályozza a fejlődést. Egyensúlyba hozza a férfi– és nő energiát, és elősegíti a szív regenerációját.

Spirituális szinten:
Védi a szív csakrát, valamint a szív energiáját az asztrális vámpírok ellen.

Gyógyhatása:
Az aventurin hasznára van a csecsemőmirigynek, a kötőszöveteknek (zöld: vízhajtó hatás is!) és az idegrendszernek. Egyensúlyban tartja a vérnyomást, serkenti az anyagcserét (zöld: felpuffadás ellen is!), csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Gyulladáscsökkentő hatása is van, csillapítja a bőrkiütéseket, az allergiás tüneteket és a migrénes fejfájást; nyugtatja a szemet. Jó hatással van a mellékvesékre, a tüdőre, az arcüregre, a szívre, az izom–, valamint a húgyivari rendszerre. Elixírként gyógyítja a bőrproblémákat.

Saját készítésű aventurinos ékszereim:

A csakra karkötőkből sosem marad ki a szívcsakrához rendelt zöld aventurin

vörös aventurin kagylóval - szép tavaszhozó szett

dupla soros csakra karkötő, itt is a zöld aventurin van belefűzve szívcsakrához

aventurin hegyikristállyal, rózsakvarccal, hematittal, fém kagylókkal díszítve

Jó kis karkötő bőr problémákra...

Aventurin  kalcedonnal, ónix-szal

aventurin hematittal

lányom munkája, aventurinos ékszerek kedves barátnőjének készültek :-)

Az ékszereket itt is megrendelheted:  kristalyero.blogspot@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése