2012. február 16., csütörtök

Amazonit

amazonitTulajdonságai:  

Színe: zöld-kékeszöld  
Átlátszóság: áttetszőtől az átlátszatlanig  
Porszín: fehér Mohs-keménység: 6 Sűrűség: 2,5-2,6  
Képlet: K(AlSi3O8)  
Ásványtanilag: kálium-földpát
Ásványcsoport: kőzetalkotó szilikát  
Kristályszerkezet: triklin  
Keletkezés módja: vulkáni, átalakult  
Előfordulás: Ausztria, USA, Kanada, Oroszország, Brazilia, Madagaszkár, Mozambik, Namíbia Nyugati csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak  
Elem: föld 
Csakra: szívcsakra, torokcsakra

Jellegzetességei: 


Az amazonitnak erőteljes a szűrő szerepe.

Fizikai szinten: 
blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, valamint véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Önmagunk és bármilyen jellegű szennyeződés forrása közé kell elhelyezni, vagy pedig a mobiltelefonra ragasztani.

Szellemi szinten: 
megszűri az agyon áthaladó információkat, és ezeket megérzéssel kombinálja. Rendkívül csillapító hatása. Megnyugtatja az agyat és az idegrendszert, összehangolja a fizikai–éteri testet, ezzel elősegíti az optimális egészséget. Egyensúlyban tartja a férfi– és a női energiákat, valamint sok szempontból a személyiséget. Ez az a kő, amelyik lehetővé teszi, hogy egy probléma mindkét oldalát mérlegeld, vagy pedig figyelembe vegyed az eltérő nézőpontokat.
 

Érzelmi szinten: 
az amazonit enyhíti az érzelmi megrázkódtatást, csökkenti az aggódást és a félelemérzetet. Eloszlatja a negatív energiát és az elkeseredést.
 

Spirituálisan: 
az amazonit elixírje rendkívül hatással van a tudat minden szintjére. Nyilvánvalóvá teszi az egyetemes szeretetet.

Gyógyhatása: 

az amazonit gyógyítja és megnyitja a szív– és a torokcsakrát, támogatja a szeretetteljes kommunikációt. Ugyancsak megnyitja a harmadik szemet, és utat enged a megérzéseknek. Szétoszlatja a negatív energiákat és az idegrendszeren belüli blokkokat.

Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, a kalciumhiányra és a lerakódásokra; helyreállítja az anyagcsere folyamatokat, amelynek zavarai okozzák ezeket a betegségeket.

Elixírként orvosolja a kalciummal összefüggő problémákat. Az amazonit ugyancsak oldja az izomgörcsöket. Legfőbb sajátossága az a védelem, amelyet a mikrohullám egészségkárosító hatásával és az elektromágneses szmog más forrásaival szemben biztosít.

Saját készítésű amazonit ékszereim:

Amazonit-ametiszt szett
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése