2012. február 3., péntek

Állatvédelem

Bár nem tartozik blogom témaköréhez szorosan az állatvédelem témaköre, mégis nem tudom megállni, hogy néhány szót erről ne írjak.


Tavaly kerültem szorosabb kapcsolatba a székesfehérvári HEROSZ állatmenhellyel, azóta időnként végzek egy kis "karitatív" munkát. Besegítek a beteg állatok szállításában. Nagyon szívesen teszem ezt, mert legalább ezzel a kis aprósággal segíthetek kis barátaimon.

Tegnap éppen két édes kiscicát szállítottam "haza" a műtét után. A menhelyen mindig szembesülök azzal a sajnálatos ténnyel, hogy mennyi otthonról kidobott, megunt vagy éppen kóbor kutyus-cicus él gazdi nélkül. Még szerencsések azok, akiknek legalább étel és fedett hely jut az állatmenhelyen...segíteni szeretnék, ezért egy kis "kedvcsináló" Nektek is:

A fehérvári HEROSZ éppen erre a hétvégére hirdetett meg egy programot, aki tud, vegyen részt rajta:

2012.02.05. , vasárnap du. 13.00 órától Székfesfehérvár, Takarodó u. 5.
"Öreg kutya, nem vén kutya" rendezvény (programok: kutyaséta - remélem a hó nem lesz akadály - , kutyasimogatás, állatos álarcok készítése farsang alkalmából, arcfestés, játszóház). Igazi jó családi program és közben az állatok is szeretet kapnak tőlünk és mi is feltöltődhetünk a belőlük áradó pozitív energiákkal.
Ha van otthon megunt takaród, tudsz vinni alomnak összetépkedett újságpapírt, esetleg néhány konzervet, tápot, akkor vidd magaddal bátran. De leginkább a szívedet tedd oda, a szeretet adása szerintem a legfontosabb.
Ha valamelyik kis állat megtetszik , akár haza is viheted vagy örökbe fogadhatod.

2011.02.11, szombat 19.00 órától, Székesfehérvár, Pucok club II. fesztivál az állatmenhelyekért
ezen a rendezvényen a tizen-huszonéves korosztály is biztosan szívesen részt vesz és belépője árával egyúttal támogatja az állatmenhelyek fenntartását.

Hogyan segíthetsz még? Itt olvashatod (adó 1 %-a, egyesületi tagság, örökbefogadás, ideiglenes befogadás, önkéntesség stb):

http://www.herosz.hu/index.php?language=hun&page=segit

Néhány infó a HEROSZ aktuális hírleveléből:




Herosz telephelyeinek elérhetőségei
NETEN:

www.herosz.hu

...és ne felejtsd el, ebben a nagy hidegben nem csak mi fázunk, hanem a kis kedvencek is, ezért is fontos a segítségnyújtás :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése