2012. január 3., kedd

Öngyilkos kristályok

Amint korábbi blogbejegyzéseimben már említettem, véleményem szerint a kristályok nem "egyszerű élettelen dolgok", hideg kövek, inkább bennünket segítő , csodálatos élőlények.

az érző lelkű rózsakvarc...


Erre ad bizonyítékot az is, hogy az utóbbi hetekben néhány esetben előfordult, hogy az általam készített ékszerek egyes köveinek egy-egy példánya elveszítette a színét.

Mi is ennek az oka ?

Eddig én is csak hallomásból ismertem ezt a jelenséget. Itt az ún. "öngyilkos kristályok" jelenségéről van szó. A színüket vesztett kristályok - elsősorban rózsakvarcnál fordult ez elő - olyan mértékben képesek leadni energiájukat használat/viselés közben, az általuk "szolgált" személy testi-lelki problémáival oly mértékben azonosulnak, hogy teljesen kifakulhatnak. Úgymond  "feláldozzák" önmagukat azért az emberért, akihez tartoznak.

Képes erre egy élettelen dolog ... ?

Nem. A teljes önfeláldozásra csak egy mélyen érző élőlény képes, aki felismeri, hogy energiáival, pozitív, magas szintű rezgéseivel segíthet egy sérült "léleknek" vagy "testnek". Még akár önnön életét sem kíméli azért, hogy rajtunk segítsen...

...csak "leborulni" tudok a kristályok nagyszerűsége előtt :-)

Rózsakvarcunk kifakulhat például akkor, ha súlyos lelki terheket cipelünk, a zöld aventurin pedig elveszítheti eredeti színét, ha olyan személy viseli, aki súlyos bőrproblémákkal küzd. De persze egyéntől függően más okok is állhatnak a háttérben.

a segítő zöld aventurin...
Mi a tennivaló , ha ilyet tapasztalunk?

Több módszer is rendelkezésre áll, amiket kipróbálhatunk, hogy "visszahozzuk az életbe" kis segítőinket, álljon itt néhány tennivaló:

- tisztítsd meg elszíntelenedett kristályodat sóágyon

- még jobb, ha rendelkezel egy ametiszt drúza darabbal, amire akár egy egész napra is ráhelyezheted, tisztítja és fel is tölti kövedet (ez a két módszer , ahogy leírtam már blogomban, a kristályok általános tisztítására, feltöltésére is alkalmas)

- REIKI szimbólum általi vagy más energetikai módon történő újra feltöltés.

Ha kifakult köved ezek után sem nyeri vissza színét, akkor az angyalok azt kérik, hogy add vissza őket Gaia földanyának. Vissza a földbe, ahonnan származnak. Ilyenkor egy rövid "szertartás" keretében ásd el közvetlenül a földbe kifakult kristályaidat. A szertartás egy rövid ima és egy gyertya meggyújtása mellett történhet. Kérd Gaia földanya segítségét, hogy keltse életre köveidet. A helyet jelöld meg. 1 hónap elteltével ásd ki a köveket. Az égiek szerint ekkorra már visszanyerik eredeti színüket, ha még maradt bennük az élet egy apró szikrája is.

Ha ez mégsem történne meg, akkor véglegesen temesd el őket, kimutatva tiszteletedet és háládat a Számodra nyújtott önfeláldozó segítségükért. :-)

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon érdekes. Erről még én sem hallottam, köszönet érte.

    VálaszTörlés
  2. Régi a bejegyzés, de milyen érdekes, hogy pont most bukkantam rá. Sajnos tapasztaltam ezt, egy rózsakvarc medálom fakult meg... de köszönet az áldozatáért, mert mostmár boldog vagyok! :)

    VálaszTörlés
  3. Sokan szolgaljak az ebereket es nem veszik eszre oket

    VálaszTörlés
  4. A nagymamámnak, volt egyszer, egypár köves,aranyfülbevalója.Kezdetben újkorában fehér színű kő volt benne. Majd később az évek folyamán, zöld színű lett a kő. Majd ahogy az évek teltek a zöld színű kő,pedig átváltozott fekete színűre. Ki tudj, milyen kő lehetett benne, és, hogy mitől valtozhatott meg fehérről, zöldre, és zöldről feketére?

    VálaszTörlés