2012. január 12., csütörtök

Férfitársaink ékszerviselési szokásai

Manapság férfitársaink két "csoportra" szakadtak: az egyik csoport, akik szinte egyáltalán nem viselnek ékszert, másik csoportjuk pedig az, akiknél az ékszer viselése a nőkhöz hasonlóan öltözködési stílusuk, mindennapi megjelenésük részévé vált. Az ékszert nem viselők valószínűleg úgy gondolják, hogy egy igazi FÉRFI nem hord magán ékszert, hiszen az túlzottan nőies...


Miért ajánlom mégis férfitársaink részére a (kristály) ékszerek viselését?

Visszatekintve az emberiség történelmére, minden korszaknak megvoltak a maga sajátos ékszer viselési szokásai és minden korszakban elfogadott volt , hogy a férfiak is viselik azokat. Gondoljunk itt például az ősi atlantiszi vagy egyiptomi civilizációkra vagy a még mai is törzsi életmód szerint élő népekre. Az ékszer viselése nem volt soha a nők privilégiuma, csak a XX. század második felétől kezdődően vált egyre általánosabbá ez a "téves nézet". Tehát az emberiség történelmének mindig is részesei voltak az ékszerek, ezt lenne érdemes újraéleszteni...

Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy minden ember - nemtől függetlenül - jin (nőies)és jang (férfias) tulajdonságokat is hordoz magában.  Így, ha férfiként vonzódunk egy - egy kőhöz (mely vonzódás valószínűleg jin oldalunkból ered, a szerk. megjegyzése)  és megtetszik egy - egy ékszer, nem kell elfojtanunk magunkban ezt az érzést, csak azért , mert az nem fér bele az IGAZI FÉRFI image-ba...ha érzi egy férfi, hogy szüksége van egy kő segítségére , szerintem nyugodtan viseljen magán karkötőt, nyakláncot, ezzel egy csodálatosan új világot hoz be saját életébe.

Sajnos a mai kor férfiemberébe belenevelték, hogy ő nem lehet gyenge;  nem sírhat, ha bánata van; nem mutathatja ki érzelmeit, mert az nem férfias...ezt csak a nőknek szabad. Pedig legyünk őszinték, a férfiak szintén mélyen érző lelkek, akiknek időnként ugyanúgy szükségük van egy kis "lelki dédelgetésre", amiben egy megfelelően kiválasztott kristály is segítségükre lehet.  Nem utolsósorban pedig testi gyógyulási folyamataikban nekik is nagy segítséget nyújthatnak a kristályok.

A lélek megérzi, mire van szüksége...ezért csak bátorítani tudok minden kisfiút, kamasz fiatalembert és felnőtt férfit, hogy viseljen magán kristály ékszert !
Ezzel nem önnön gyengeségét mutatja ki !

Az utóbbi időkben megfigyeltem még egy tendenciát, ami nagyon pozitív:

A fiatalabb korosztály (5-20 év közötti)  már ösztönösen vonzódik a kristályokhoz, így az abból készült ékszerek beszerzésében számukra már ez a legfőbb motiváció. Ezek a fiatalok tudatosan keresnek és választanak ki bizonyos köveket. Tudják mikor mire van szükségük.

Ha már gyermekként megismertetjük őket a kristályok világával és támogatjuk is őket azok használatában, akkor életük részévé tehetjük ezeket a csodálatos, testet-lelket gyógyító köveket és nagyon hasznos segítséget adhatunk az utánunk felnövekvő generációnak.


Ahogy több írásban is olvashattátok, az ősi Atlantiszon elfogadott és a mindennapi életben használt segítők voltak a kristályok. Ezt kell most újraélesztenünk . A nők már nagy lépést tettek ebben az irányban azzal, hogy sokan nap, mint nap magukon viselik a kristály ékszereket. Csatlakozzatok hozzánk Ti is, kedves férfiak ! :-)

Néhány ötlet, amit férfitársainknak is ajánlani tudok:

Csakrakarkötő:  a hét csakra harmonikus működésének fenntartásáért (jáspis, karneol, tigrisszem, aventurin, kalcedon, szodalit,
Egy kisfiúnak készült, aki "tudatosan" választotta köveit, egy igazi "mai kor gyermekének" , aki tudja, mire van szüksége: aventurin-ónix-krizokolla és kalcedon
Csakra nyaklánc apró, splitter kövekből
ez a karkötő is egy kiskamasz fiúnak készült légúti problémákra összeállítva (borostyán, türkiz, kalcedon, ametiszt, krizokolla)
Egy fiatal pár férfitagjának készült termékenységi problémák -ra (a tarka óceánjáspis kombinálva nagyobb szemű rózsakvarccal és oliva jade-val), mellé a hölgynek rózsakvarc-karneol karkötő készült :-)
Tigrisszem hegyikristállyal karkötő (most ár egy kedves férfi ismerősömet segíti a döntéshozatalban és bátorságot ad neki :-)
Hematit-zöld aventurin karkötő: ez egy bőrproblémákkal és vérszegénységgel küzdő fiatalembernek készült, az aventurin egyúttal jó hatással van az érzelmekre is
Feketés-tarka jáspis nagyobb rózsakvarccal  - karkötő (segít az ellazulásban, lelki békét, harmóniát teremt)
Ónix-olivazöld jáde (egy madárrajongó fiatalembernek készült, az erős fekete védőkő kiegészítve a bátorságot adó zöld jádeval, kis bagoly fityegővel)
 ...és a lehetőségek még "végtelenek"...:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése