2012. október 3., szerda

Larimár (delfinkő)

Csakra: torokcsakra
Csillagjegy: Oroszlán
Elem: víz
Színe: kék, kékeszöld, szürke vagy vörös fehérrel. A delfinkőnek is nevezett csodálatos Larimar lelőhelye a Földön egyedül a Dominika szigetén található.
(Neve egy fantázia név, ugyanis egy dominikai nő nevét (aki először talált ilyen ásványt) és a tenger nevét illesztették össze. „Larissza- Mar"-ból született, a Larimar elnevezés.)


Jellegzetességei: a nemrégiben felfedezett légies larimár a spirituális kövek közé tartozik; új dimenziókat nyit meg, ösztönzi a föld fejlődését. Szeretetet és békét sugároz magából, erősíti a nyugalmat. Lehetővé teszi, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül mély meditatív állapotot érjünk el. Természetesen növeli a tudatot, valamint összehangolja a testet és a lelket az új rezgésekkel.

Pszichológiailag: a larimár ledönti az önként vállalt akadályokat és korlátokat. Megszünteti az önmagunknak kárt okozó viselkedésünket, különösen a mártíromságra való hajlamot, és segít kézben tartani életünk irányítását, főleg a bűntudat enyhítésében hatékony és elűzi a félelmet. Olyan időszakokban, amikor sok stressz ér bennünket, vagy elkerülhetetlen változások történnek, lehetővé teszi, hogy nagy lelki nyugalommal nézzünk szembe a kihívásokkal.

Mentálisan: a larimár higgadtságot, éles elméjűséget és előremutató gondolatokat biztosít. Növeli a kreativitást, és arra ösztönöz, hogy mindig "az áramlattal haladjunk".

Érzelmileg: a larimár nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz az életünkbe. Ellenszere az érzelmi szélsőségeknek, és enyhíti a rögeszmés depressziót. Meggyógyítja a szívfájdalmakat, s újra előhozza belőlük a játékos és örömteli gyermeki énünket.

A Földre is gyógyító hatással van ez a kő; a földanya energiájával kapcsolódik össze, segít a nőknek újra összhangba kerülniük az ösztönös nőiességükkel. A földre helyezve a larimár semlegesíti a földenergia kiegyensúlyozatlanságát és a geopatikus stresszt.

Gyógyhatása: a szív–, a harmadik szem vagy a napfonatcsakra fölé helyezve vagy finoman végigsimítva vele a testet eltávolítja a tapadó entitásokat. Serkenti a harmadik szemet, a szív, a korona– és a torok csakrát, elősegíti az öngyógyító folyamatokat. Főleg a porc és torok betegségeire hatékony; oldja az energiablokkokat a mellkasban, a fejben és a nyakban. Ugyancsak előnyös rátenni a betokosodott ízületekre és elzáródott artériákra. Egy fájdalmas területre téve gyengéden kivonja onnan a fájdalmat. Hasznos eszköz a reflexológiában is, hajszálpontosan megjelöli a rendellenesség helyét, és megtisztítja a test meridiánjait.

Spirituálisan: képes arra, hogy megsemmisítse a téves korlátokat, amelyek a spirituális énünket elnyomták, és a lelket a valódi életútjára irányítja. A larimár megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal és a kommunikációt másik világokkal. Kitűnő kő azoknak, akik a lélektársukat keresik, valamint segít begyógyítani az előző életek kapcsolatait vagy szívfájdalmait.


Idézett szöveg a Larimar Kristálykapu honlapról:

"Az Ősi Atlantiszi információs rendszereket, energiaminőségeket, Fénykódokat és Csillagkódokat őrzi magában, holografikus lenyomatként. Nem véletlenül volt már ott is jelen ez a páratlan képességekkel bíró ásványfajta, aminek többek közöztt az Univerzális Szeretetet, az  Időtlen tiszta Szerelmet és az Egység végtelen Létállapotának megélését rendelték hozzá.  
A tiszta tenger-energia, a Delfinszeretet, a napfény, az öröm és a belső boldogság, a szabadság, az önzetlenség, a gyermeki önfeledt pajkos játékosság és az őszinteség rezgéseit és a szeretet új energiáit sugározza ki magából. A szeretet energia magasabb szintű aspektusai felé tereli és vezeti a szívet és a lelket. Finoman és észrevétlenül vezet, támogat, erősít, bátorságot és hitet adva gyógyít.

Rendszeresen meditálva és hangolódva ezzel a különleges ásvánnyal, fejleszti - erősíti a tobozmirigyet, a csecsemőmirigyet, a belső fül és torok csakráinkat, gyengéden áttisztítja és áthangolja a külső - belső kommunikációs rendszereinket és csatornáinkat, ami által érzékenyebbek és fogékonyabbak leszünk a minket ért és a minket körülvevő finomabb frekvenciák hullámhosszaira is."

További , részletes információkért kattints ide:


Saját készítésű ékszereim larimárból (ők az én segítőim, de hasonló szépséget rendelésre el tudok Neked is készíteni, ha erre a társra lenne szükséged :-)


Ez a gyönyörű medálka a sajátom, kedves barátosném készítette hozzá a befoglalást :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése