2011. december 5., hétfő

Jáspis

A jáspis szintén azok közé a gyógyító kövek közé tartozik, amelyet jóformán minden területen egyaránt alkalmazhatunk. A jáspis felhasználását illetően a választás fő szempontja a kő színe, amelyet a megfelelő csakraműködésekhez párosítunk. A színétől függetlenül a jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. A vörös jáspis túlnyomórészt az akaraterőhöz, megvalósítási képességhez, vérproblémákhoz ajánlott. A jáspis minden fajtája erősíti a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek, bélfekélyek esetében.
Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert. A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt minden fajta jáspis nagyon hasznos a cukorbetegek számára. A jáspis fokozza a kitartást, elősegíti a kiegyensúlyozottságot, megnyugtat, segít belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot. Növeli a lelki erőt, újult életerőt ad. A jáspisnak már nagyon régóta gyógyító erőt tulajdonítanak. A női betegségek esetében,a szülés megkönnyítésére, veseelégtelenség kezelésére, az immunrendszer általános gyengeségére is ajánlják. A különböző környezeti ártalmak esetén szintén folyamodhatunk a jáspis gyógyerejéhez!
A jáspis arra is emlékeztet, hogy erőnk valódi forrása egyéni akaratunknál vagy személyes igyekezetünknél sokkal mélyebbről fakad. Ennek tudatában segít szerénynek maradni és olyan nyitottá válni, aki mindig képes magába fogadni az élet új erőit. A jáspis élénkíti és erősíti az egész szervezetet. Hatására vérkeringésünk és egész energiarendszerünk felfrissül. Gyenge, energiahiányos állapotban kifejezetten ajánlott a jáspis használata! A vörös jáspis erősíti és élénkíti a testet, növeli az akaraterőt, a dinamikát és a tetterőt éppúgy, minta türelmet, kitartást és a szerénységet. A vörös jáspis - ugyanúgy mint a jáspisok minden fajtája - a Földdel áll kapcsolatban. Összeköt minket a Földdel, annak nedveivel és erejével és tudatosítja bennünk, hogy mi magunk is belőle származunk, Ő táplál és hordoz minket. A vörös jáspis erősebbé és élénkebbé teszi a testünket és kifejleszti bennünk az élet ajándékaiért érzett hálát és köszönetet. Erősíti az akaraterőnket és különösen hasznos, ha bátor döntéseket kell hoznunk és megvalósítanunk. Türelemmel és kitartással páros tetterőt nyerhetünk belőle, amely segíti sikerre vinni vállalkozásainkat minden téren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése