Kristálymeditáció és jóslás kristályokkal

Egy igen egyszerű meditációs gyakorlat kristályokkal, kezdőknek is:

A meditációhoz csendes helyet válasszunk, ahol nem zavarhat senki. Vegyünk fel kényelmes ülőhelyzetet egy széken vagy a talajon, ha nem vagyunk túlságosan fáradtak - tehát nem fenyeget az elalvás veszélye - fekhetünk is.
Legyen a kezünk ügyében egy takaró is, mert előfordulhat, hogy fázni kezdünk. Ha még csak most ismerkedünk a kristályokkal, először csak egy 10-15 perces összpontosítással kezdjük a gyakorlást.

Helyezkedjünk el kényelmesen és vegyük kezünkbe egyik kedvenc kristályunkat. Figyeljük meg jól: nézzük meg mindegyik oldalát, szögét és repedését. Simítsunk végig ujjbegyünkkel a felületén, érezzük tenyerünkön a súlyát.

Most lehunyt szemmel is ismételjük meg a fentieket, de ezúttal a kezünket használjuk a kristály felfedezéséhez, közben vizualizáljuk, amit érzünk. Legyünk nyitottak minden impulzusra, amely a kristályból érkezik. Ezek a benyomások lehetnek képi jellegűek, talán emberek, helyek vagy tárgyak képe jelenik meg elménkben. Előfordulhat, hogy a benyomás hang formájában érkezik, egy rövid mondat, beszédfoszlány vagy kedvenc dalunk egy-egy sora bukkan fel. Az is meglehet, hogy úgy érezzük, hirtelen megváltozott a hőmérséklet. Talán virágok illatát, sós tengeri levegő ízét érezzük, madarak csicsergését halljuk vagy hűvös szellő simít végig a bőrünkön. Esetleg elönt egy szokatlan érzés, ami mintha a semmiből jönne...

Az emberek többsége pozitív élményekkel gazdagodik a kristálymeditáció közben, bár a tapasztalatok intenzitása változó lehet. Egyesek csupán egy lehelletfinom érzetet, némi nyugalmat vagy egy könnyed energialöketet észlelnek. Mások ezzel szemben mintha más helyen és időben lennének, s az eléjük táruló világ minden apró részletének tudatában vannak.

Ha esetleg nem tetszik, amit tapasztaltunk, az érzékelést bármikor megszakíthatjuk, egyszerűen nyissuk ki a szemünket és tegyük el a kristályt. Ha viszont kellemes élmények érnek - mint az emberek többségét - , bármikor újra átélhetjük ezeket, csupán kézbe kell vennünk a kövünket és le kell telepednünk néhány percre, egy nyugodt meditációra.

A meditáció megkezdése előtt semmiképpen se felejtkezzünk el a kristály megtisztításáról, még jobb , ha fel is töltjük azt (legegyszerűbb módszer - kettő az egyben: helyezzük kristályunkat ametiszt drúzára, lásd a leírást az erre vonatkozó oldalon !)

Meditáció alatt szakíthatunk időt arra is, hogy kristályunkat megkérjük egy bizonyos testi-lelki problémánk megoldásában való közreműködésre. Ezt gondolatban, egyszerű szavakkal megfogalmazva megtehetjük. Ilyen esetben előzetesen tájékozódjunk, melyik kristály alkalmas ezen probléma megoldására és azt használjuk a meditációhoz.

Sok sikert mindenkinek ! :-)