2012. november 21., szerda

Csaroit (charoit)

Tulajdonságai: 

Csiszolt csaroit kő

nyers csaroit kőtömb

szív formára csiszolt csaroit (csodaszép :-)


Szín: lila, orgonától az ibolyáig  
Átlátszóság: áttetszőtől az átlászatlanig  
Porszín:fehér  
Mohs-keménység:5-6  
Sűrűség:2,54-2,78  
Képlet:(CaNa)4(K Sr Ba)2  
Ásványtanilag: ásványi anyagokban gazdag rétegszilikát  
Kristályszerkezet:monoklin  
Keletkezés módja: átalakult  
Csillagjegy: Skorpió, Nyilas
Elem: levegő

Jellegzetességei: 

A csaroit az átalakulás köve. Lélekkő, amely legyőzi a félelmet. Serkenti a belső látást és a spirituális előrelátást, segít megbirkózni a spirituális szinten bekövetkező óriási változással. Ezt megkönnyítve szintetizálja a szíve– és a koronacsakrát, tisztítja az aurát, és fokozza a feltétel nélküli szeretetet. Támogatja a rezgések megváltozását, és a magasabb rendű valósághoz kapcsolódik. Ugyan akkor mélyreható fizikai–érzelmi gyógyulást idéz elő. Hozzájárul ahhoz, hogy a jelen pillanatot tökéletesen fogadjuk el.

Pszichológiailag: 

A csaroit a "negatív tulajdonságokat", megkönnyíti mások elfogadását. Felszabadítja a mélyen gyökerező félelmeket, és különösen hasznos az ellenállás leküzdéséhez, valamint a dolgok távlatokban történő szemléléséhez. Belső hajtóerővel, energiával és spontaneitással ruház fel, viszont csökkenti a stresszt és az aggódást; kiegyensúlyozottá tesz. Használhatjuk a kényszerképzet és a megszállottság megszüntetésére. A koronacsakra egyensúlyának megteremtésével segít az elidegenedés és a bukás érzésének legyőzésében.

Mentálisan: 

Serkenti a felfogó– és az elemzőképességet, s azt a gyors döntéshozatalnál hasznosítja.

Spirituálisan: 

A csaroit a spirituális ént a mindennapok valóságába földeli. Támogatja az emberbaráti cselekedeteket. Megnyitja és egyensúlyba hozza a koronacsakrát. Jó meglátásokat sugall az előző életekről, és útmutatást nyújt ahhoz, hogy – egyéni és kollektív szinten – miként tehetünk eleget a karmánknak.

Gyógyhatása: 

A csaroit a negatív energiát gyógyítóvá alakítja át, a rendellenességeket pedig jóllétté változtatja át. A kimerült testet újra energiával tölti fel, meggyógyítja és kiegyenlíti a kettősségeket, szabályozza a vérnyomást. Jótékonyan hat a szemre, a szívre, a májra és a hasnyálmirigyre. Visszafordítja az alkohol okozta májkárosodást, valamint enyhíti a görcsöket, a fájásokat és a fájdalmakat. A csaroit hatására mélyen és gyermeki békességben alszunk, intenzíven álmodunk, búcsút inthetünk az álmatlanságnak. Hasznos olyan esetben, amikor a vegetatív idegrendszer hibás működése károsan hat a szívre. Kedvezően befolyásolja az autizmust és a rögeszmés depressziót.

Kedvenc csaroit medálom és marokkövem :-)

Saját készítésű csaroit ékszereim:

Charoit szett ametiszttel

Charoit karkötő ametiszttel

Charoit karkötő és füli ametiszttel

Charoit füli ametiszttel

Charoit nyaklánc ametiszttel
Az ékszerek megrendelhetőek: kristalyero.blogspot@gmail.com E-mail címen.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia !
    Édesapámnak szüksége lenne egy lapos 3x4 cm nagyságú charoitra. Sajnos eddig nem sikerült beszereznie. Olyan kérdésem lenne, hogy tudnál e ebben segíteni?
    A válaszodat előre is köszönöm !
    Eszter

    VálaszTörlés