2012. november 19., hétfő

Ametrin

Tulajdonságai:

nyers ametrin kő

csiszolt ametrin marokkő

a legtökéletesebbre csiszolt ametrin drágakő


Szín: sárga és lila
Átlátszóság: átlátszótól az áttetszőig
Porszín: fehér  
Mohs-keménység: 7  
Sűrűség: 2,63-2,65  
Képlet: SiO2  
Ásványtanilag: sárgás-ibolyaszínű kvarckristály  
Kristályszerkezet: trigonális  
Keletkezés módja: vulkáni
Csillagjegy: Ikrek, Mérleg  

Elem: tűz, föld
Csakra: harmadik szem csakra.

Jellegzetességei: 


Az ametrin erőteljesen kombinálja az ametiszt és a citrin sajátosságait. Gyorsan és hatékonyan dolgozik, különösen hasznos a hosszan elhúzódó betegségekben, mert segít felismerni a rendellenesség okait. Összekapcsolja a fizikai világot a magasabb rendű tudattal. Lehetővé teszi az asztrális utazást, és védelmet biztosít alatta, valamint elhárítja az asztrális támadást. A fejet megtisztítja a stressztől és a feszültségtől, nyugtatja az elmét, és meditáláskor nagyobb összpontosítást biztosít. Kinyitja a harmadik szemet, segíti a gyógyítást, hangsúlyozza a megérzéseket. Egyesíti a férfi– és a női energiát.

Pszichológiailag: 


Az ametrin erősíti bennünk azt a képességet, hogy eltudjuk fogadni másokat és szót értsünk velük. Megmutatja, hogy ki hova tartozik, és elűzi az előítéleteket. Rendkívül energikus kő; fokozza a kreativitást és hozzájárul ahhoz, hogy kézben tudjuk tartani az életünket. Úrrá tud lenni a látszólagos ellentmondásokon.

Mentálisan: 


Összehangolja a gondolatainkat és a cselekedeteinket. Erősíti a figyelem–összpontosítást, segít átgondolni a dolgokat, felismerni a lehetőségeket és megtalálni a kreatív megoldásokat. A minden napok valóságán túlra visz, összekapcsol a magasabb rendű tudattal.
 

Érzelmileg: 

Az ametrin oldja a blokkokat, beleértve a negatív érzelmi programozást és az elvárásokat is; megkönnyíti íz átalakulást, és felfedi az érzelmi gyötrelmek lappangó okait. Erősíti az optimizmust és a kiegyensúlyozottságot, amelyet a stressz sem tud megzavarni.

Gyógyhatása: 


Lehatol a dolgok gyökeréig. Erőteljes tisztító tulajdonságai eltüntetik a negatívvitást az aurából és a mérgeket a testből. Rendkívül hatékonysággal tisztítja a vért, regenerálja a testet és erősíti az immunrendszert, támogatja a vegetatív idegrendszert és a fizikai érés folyamatát, stabilizálja a DNS/RNS–kapcsolatot, oxigénnel látja el a szervezetet. Gyógyítja a krónikus fáradság–szindrómát, az égető érzést, a depressziót, az emésztési zavarokat és a gyomorfekélyt, a kimerültséget és a letargiát, a feszítő fejfájást és a stresszel összefüggő rendellenességeket. A fizikai, az érzelmi és a szellemi finom testben egyaránt oldja a blokkokat.

Saját készítésű ametrin ékszereim:

Ametrin szett ametiszttel és citrinnel

Ametrin ametiszttel és citrinnel - nyakék

Ametrin ametiszttel és citrinnel - füli

Ametrin ametiszttel és citrinnel karkötő
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése