2012. április 24., kedd

A várandósságot segítő kövek

A várandósság ideje alatt alkalmazott kövek finom rezgéseikkel, energiájukkal enyhítik a megváltozott állapottal járó testi-lelki panaszokat, elősegítik a jó közérzet, és kiegyensúlyozottság érzését babára-mamára egyaránt kedvezően hatva.A köveket hordhatjuk zsebünkben, marokkőként, vagy testünkön medálként, vagy a melltartóba,vagy ékszerként (karkötő,nyaklánc) , de ha csak nézegetjük a köveket, az is kellemes hatást kelt auránkban.

Achát: Védelmez a negatív befolyásoktól, gondolatoktól, életerőt, biztonságérzést ad. Könnyíti a szülést, eloszlatja a félelmeket.
Amazonit: Erősíti az idegrendszert, kiegyensúlyozottság érzést, életerőt ad.
Ametiszt: Szülés idejére, és a hormonháztartás egyensúlyához a várandósság egész ideje alatt. Lelki békét, harmóniát nyugalmat sugároz, segíti az elmélyülést, befelé fordulást, a kapcsolatteremtést a babával.
Berill: Oldja a szorongást, eloszlatja az aggodalmakat, félelmeket. Harmóniát, kiegyensúlyozottságot, védelmet ad.
Hegyikristály: Védelmez a fertőzésektől, harmonizálja a hormonrendszert, nyugtatja az idegeket, tisztítja, és friss erővel, fénnyel tölti fel a testet-lelket. Oldja a görcsöket, az érzelmi blokádokat. Segíti az elmélyülést, tiszta szellemi energiát ad.
Holdkő: Harmonizálja a hormonrendszert, jótékonyan hat a gyomorra, a mellekre. Oldja a félelmeket, segíti az elfogadást, az érzelmi egyensúly kialakulását. Elősegíti a tejelválasztást így különösen a terhesség 3.trimeszterében, illetve szülés után javasolt valamilyen formában való alkalmazása (pl: medálként).
Jáde: Testi-lelki harmóniát, békességet, bölcsességet hoz. Jótékonyan hat a szívre, a vérkeringésre, az idegekre, az anyagcserére, erősíti az immunrendszert.
Jáspis: Erősíti az anyai érzéseket, szeretetet, türelmet, önzetlenséget, empátiát, megértést, ugyanakkor lelki szilárdságot, és erős életösztönt hoz.
Kalcedon: Jótékonyan hat a pajzsmirigyre, a légzőszervekre, a vérkeringésre. Elősegíti a tejképződést. Nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a túlérzékenységet, elősegíti az öröm érzéseit, erősíti az alkotókedvet, a kifejező készséget, a kommunikációs készségeket.
Magnezit: Kedvezően hat a gyomor-bélrendszerre, a vérkeringésre, a légzőszervekre. Méregtelenítő, nyugtató hatású. Oldja a negatív gondolatokat, érzéseket, félelmeket.
Rózsakvarc: Védelmez a negatív gondolatoktól, érzésektől, feloldja régi sérelmeinket. Tiszta szeretet-energiákat sugároz, erősíti az empátiát, elfogadást, fogékonnyá tesz a természet és művészet szépségeire, fejleszti a kreativitást.
Turmalin (rózsaszín, zöld): Erősíti a finom női energiákat, szeretet, játékosságot, könnyedséget, életörömöt sugároz. Jótékonyan hat a szívre, az immunrendszerre, a hormonrendszerre, és a vérkeringésre is.
Vérkő: Segíti az egészséges vér, és sejtképződést, jótékonyan hat a májra, vérkeringésre, vasanyagcserére. Általános erősítő hatású.( Hematit.)
Ezeken kívül, bármelyik kő jótékony hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, amelyet kézbe véve, vagy nézegetve, kellemes hatást érzékelünk, és testünk, lelkünk felmelegszik tőle.Fontos milyen elvárással nyúlunk érte,vesszük kézbe.Jó ha beszélgetünk velük.

Forrás: Adorján Zsuzsa kristályszakértő

Fenti kövek nagy részéről én is készítek ékszereket, melyeket meg tudsz rendelni, a kristalyero.blogspot@gmail.com E-mail címen.

Néhány saját tervezésű ékszerem:

Ametiszt-rózsakvarc
Ametiszt-rózsakvarc-achát
Rózsakvarc
Hematit
Turmalin-hematit-rodonit
Termékenység fokozására: férfi változat: óceán jáspis rózsakvarccal, illetve női változat: rózsakvarc-karneol-howlit
Vörös jáspis
Holdkő-rózsakvarc-hematit-rodonit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése