2013. március 22., péntek

Prehnit

Tulajdonságai: 

Nyers prehnit
csiszolt prehnit marokkő

csiszolt prehnit golyó

prehnit kristály koponya- különösen szép :-)















Szín: zöld, szürke, sárgászöld
Átlászóság: áttetsző, átlátszó
Porszín: fehér
Mohs-keménység: 6-6,5
Sűrűség: 2,8-3
Képlet: Ca2Al((OH)2IAlSi3O10)
Ásványtanilag: kalcium-aluminium csoportszilikát
Kristályszerkezet: rombos
Keletkezés módja: vulkáni
Előfordulás: Németország, Franciaország, Olaszország, Namíbia
Csillagjegy: Mérleg
Elem: levegő
Csakra: szívcsakra, torokcsakra

Jellegzetességei: 

A nyugodt prehnit a feltétel nélküli szeretet köve, és az a kristály, amely gyógyítja a gyógyítókat. Erősíti a vizualizációs folyamatot, és olyan mély meditációt idéz elő, amelyben kapcsolatba kerülhetünk a magasabb rendű énünkkel. Ha ezzel a kristállyal meditálunk, kapcsolatba kerülünk az Univerzum energiarácsával. Spirituális és földön kívüli lényekkel teremt összeköttetést. A prehnit fokozza a prekogniziót (amikor valaki előre meglát, megérez, tud dolgokat), és erősíti a belső tudást. Az isteni energiákkal hangol össze, erősíti a jövőbelátást; és megmutatja, hogy milyen utat kövessünk a spirituális fejlődésünk érdekében.

Ez a kristály az isteni energiák védelmező pajzsával borítja be az aurát. Hasznos kristályrács készítéséhez is, mert megnyugtatja a környezetet, valamint békés és oltalmat biztosít. Megtanít arra, miként legyünk harmóniában a természettel és erővel; újra energiával tölti fel és megújítja a környezetünket.

Használhatjuk feng shuihoz is; hasznosan szolgálja a rendteremtést, segít megválni olyan dolgoktól, amelyekre többé már nincs szükségünk; amit viszont megtartunk, azt megfelelő módon rendezzük el. Jótékonyan hat azokra is, akik egy belső hiány hiányérzet miatt mindent birtokolni akarnak, legyen szó akár tárgyakról, akár szerelemről. A prehnit támogatásával az Univerzumba vetett bizalmunk újra megerősödik, és a lélek ismét hisz az isteni megnyilatkozásban.

Pszichológiailag: 


Enyhíti a rémálmokat, a fóbiákat és a mélyen gyökerező félelmeket, valamint feltárja és gyógyítja a belőlük eredő rendellenességet. Jótékonyan hat a hiperaktív gyerekekre és a viselkedésük mögött meghúzódó karmikus okokra.

Gyógyhatása: 


Hasznos diagnózis felállításához. Gyógyítja a veséket és a húgyhólyagot, a csecsemőmirigyet, a vállakat, a mellkast és a tüdőt, a köszvényt és a vér rendellenességeit, rendbe hozza a kötőszövetet, stabilizálja a daganatos beteg állapotát.

Saját készítésű prehnit ékszereim:

prehnit nyakék

prehnit nuggets karkötő

strasszos prehnit karkötő

egyszerű prehnit karkötő

prehnit karkötők és nyakékek vegyesen
strasszos prehnit karkötő



Az ékszerek megrendelhetőek a következő E-mail címen: kristalyero.blogspot@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése