2013. február 6., szerda

Tűzachát

Nyers tűzachát kő
csiszolt tűzachát marokkő
csiszolt tűzachát kő
Színe: barnásvöröses, zöld, kék, narancssárga.
Csakra: gyökércsakra.
Elem: tűz

Jellegzetességei:

Lelki szinten:
A tűzachát elmélyült kapcsolatban áll a földel, energiái nyugalmat, biztonságot és sértetlenséget biztosítanak. Leföldelő képessége erős, támogatást nyújt a nehéz időkben. Meghatározó a védelmező szerepe, különösen a rosszindulattal szemben. Védőpajzsot épít a test köré, ami az ártó ártószándékot visszafordítja, így aki rosszat kíván másnak, maga győződhet meg hatásáról.

Fizikai szinten:
Amint azt neve is jelzi, a tűachát az ősi tűzelemhez tartozik, jótékonyan hat a szexualitásra, ösztönzi a gyökércsakra működését, minden szinten serkenti az életerőt.

Pszichológiailag:
Ez a kristály eloszlatja a félelmet, és mélyen gyökerező biztonságérzetet táplál belénk. A tűzachát viselése megkönnyíti az önvizsgálatot, belső problémáink megoldását.

Spirituálisan:
Ez az oltalmazó kő elősegíti a relaxációt, így a test teljesen ellazulhat, és erősíti a meditációt. Spirituális erőt csepegtet belénk, és hozzájárul a tudat fejlődéséhez.

Gyógyhatása:
Ez a kő gyógyítja a gyomrot, az ideg– és az endokrin rendszert, erősíti az agyat, valamint a keringési zavarokat. Jótékonyan hat a szemre, erősíti a sötétben való tájékozódást, valamint tisztítja a látást belső, megérző szinten és külső, fizikai szinten egyaránt. Együtt rezeg a hármas melegítő meridiánnal, amelynek egyensúlyi állapotát helyre tudja állítani, csökkentve a hőhullámokat és megszüntetve a forróságot a testben. A tűzachát életerővel tölti fel a testet, és megakadályozza az energia kiapadását. Tegyük a lemerült csakrára, s finoman visszakapcsolja az energiaáramlásba. Az érzékeken túli szintet tisztítja az éteri test blokkjait, és energiával tölti fel az aurát.
Csillapítja, enyhíti az altesti panaszokat és görcsöket, szabályozza a hormonháztartást.

Saját készítésű, tűzachát-os ékszereim:


Tűzachát-karneol achát

Tűzachát-napkő
Ékszereimet megrendelheted a következő E-mail címen: kristalyero.blogspot@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése