2011. november 29., kedd

A hétvége "termése" ...:-)

Kedves Látogató!

A hétvégén igyekeztem minél több újdonságot elkészíteni, remélem ezek a "szépségek" is elnyerik tetszéseteket :-) A korábban készült ékszereket a "Saját munkáim kristályokból" aloldalon találjátok.


Amivel nem tudok betelni, még egyszer vissza a természethez...:-) szitakötős karkötő: ónix-szodalit-krizokolla-türkiz-fehér jáde

AMETISZT a "nagy szerelmem" :-)  kagylós karkötő
...hogy valamit a szívünkért is tegyünk és energikusabbak legyünk : rózsakvarc-aventurin-hegyikristály-hematit karkötő
Egy csodálatosan csillogó napkő karkötő , nagyon elegáns...:-) ... energiával tölti fel viselőjét
Krizokolla karkötő modern és egyszerű ...a lelki diszharmónia kiegyenlítésére
Hegyikristály-rózsakvarc-ametiszt karkötő , vegyes formáiban a játékosság rejlik benne, mely viselőjének természetére utal, a kövek hatásairól nem is beszélve (spiritualitás-szeretet-energia)
Rózsakvarc-ametiszt angyalkás karkötő , egy igazán nőies-romantikus stílus...:-)
ez az ékszer már igazi "nyakék", a kép nem képes visszaadni, aki látta személyesen, tudja miről beszélek: rózsakvarc, ametiszt, hegyikristály, hematit (stresszre, szívproblémákra, izületekre, álmatlanságra és a magabiztosság növelésére)
Ametiszt-rózsakvarc-hegyikristály-kalcedon-hematit angyalkás karkötő (idegrendszeri problémákra, hogy érzelmeinket a megfelelő módon ki tudjuk fejezni , a düh kezelésére, nyugalom állapotának elérésére, kommunikáció javítására- ki merd mondani, amit gondolsz)
Csakrakarkötő egy kicsit másként, angyalkával: jáspis, karneol, tigrisszem, aventurin, kalcedon, szodalit és ametiszt
Angyalkás rózsakvarc szett: ezeket az ékszereket a bennem élő szeretet érzése hívta életre, amihez a rózsakvarc csodálatos társnak bizonyult ...:-)
Az én első "tündérke-szettem", legkedvesebb barátnőmnek készült nagy szeretettel és amikor felpróbálta, már nem is akarta levenni, tökéletes páros lettek ő és a tündér-szett...:-)   ametiszt-ónix-howlit (ami megvéd és megtisztít)
Vörös jáspis-howlit pillangós karkötő (növeli az életerőt és elhozza életünkbe a megtisztulást testi-lelki szinten egyaránt) , már alig várom, hogy elkészíthessem a hozzá illő nyakláncot és fülbevalót...:-)
Ametiszt-rózsakvarc-howlit karkötő , ha egyszer a felveszed, nem akarod letenni ... :-)  szeretet-kiegyensúlyozottság-koncentáltság és tisztaság egyesül benne
Karneol-fehér jáde szitakötős nyaklánc (ez az egyszerűen elegáns darab most már egyik kedves kolléganőm nyakában éli tovább életét, egy egyszerűen nemes lélek megtalálta a hozzá illő kristályt vagy inkább fordítva, a kristály rátalált arra a lélekre, akihez tartoznia kell...:-)
Rózsakvarc-ametiszt-hematit szitakötő szett: egy kedves , ismerős kislánynak készült ajándékba, szerintem tetszeni fog neki, mit gondoltok...?
Egy apró kis csoda: borostyán-kalcedon-ametiszt angyalkás baba-nyaklánc egy csöppségnek szeretettel (hogy a fogacskáinak kibújása könnyebb és fájdalommentesebb legyen és az éjszakák is nyugodtabban teljenek...az angyalka pedig vigyáz rá éjjel-nappal...:-)

2011. november 24., csütörtök

Legújabb készítésű ékszereim

Kedves Látogatóm!

Itt mindig a legújabb készítésű ékszereimet találod. Néhány hét után átkerülnek a fotók és leírások a "saját munkáim kristályokból" aloldalra, kérlek oda is látogass el !

1./ Fantázianév: "Kapcsolatteremtés a természettel"

A fülbevalóból, nyakláncból, karkötőből álló szett színeinek, mintájának szimbolikája:

Fekete - Gaia földanya
Zöld - növényvilág, élő természet
Kék -égbolt, illetve kapcsolatunk a felsőbb világokhoz
Szitakötő - állatvilág, ill. elementálok birodalma

Az elkészült darabok színei változatosak , mégis harmonikusan illeszkednek egymáshoz. Viselőjét a természettel való harmóniában élésre készteti. Ha egységben tudunk élni a természettel, akkor lelkünk is kiegyensúlyozottabbá válik. Egyúttal a természetben való tartózkodás elősegíti a lelki harmónia elérését és fenntartását.

Kövek hatásai: 

Ónix (fekete): megvéd a negatív befolyásoktól, energiáktól, fokozza öntudatunkat, koncentrációnkat
Szodalit (kékes-fehér): felhők színére emlékeztető rajzolata megnyugtat, ellazít, egyensúlyba hozza érzelmi állapotunkat ; oldja az érzelmi gátakat, bűntudatot.
Krizokolla (kékes-zöld): elősegíti az ellazulást, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát, rávilágít a tudattalan dolgokra, hatására érettebbé válik a személyiség.
Türkiz (világos kékes): segít elhatárolódni a lelki terhektől, megszünteti az ingadozó kedélyállapotot, depressziót, kimerült állapotban növeli energiatartalékainkat; óv a negatív energiáktól, erősítve az auránkat; belső megnyugvást hoz, mélyíti a meditációt.



2./ Fantázianév: "Az én angyalkámnak"

Az ékszerek megalkotását a "Felsőbb ÉN"-hez való könnyebb kapcsolódás igénye hívta életre bennem.
A kis angyalka motívum hátoldalán a felirat "made for an angel"  :-)  , szól ez annak a személynek, akinek odaajándékozod vagy akár önmagadat is meglepheted egy védő angyalkával...hamarosan készül a hozzá illő angyalkás karkötő is ! :-)

Kő hatása:

Ametiszt (lila): erős védőkő; segít megőrizni a szellemi józanságot, miközben elősegíti az ellazulást, érzelmileg kiegyensúlyoz, a meditációt elmélyíti.

2011. november 21., hétfő

Cukorbetegség

Napjainkban sajnos az egyik leggyakoribb népbetegség a cukorbetegség (diabetesz), ami a magyar lakosságnak is mintegy 10 %-kát érintő probléma.


Két típusa van:

- 1-es típusú (ún. fiatalkori cukorbetegség), amikor a szervezetben valamilyen traumatikus lelki élmény, autoimmun betegség , esetleg vírus vagy genetikai okok  következtében teljes inzulinhiány lép fel és a beteg normális cukoranyagcseréje csak inzulin adagolása mellett tartható fenn. Ha nem jut a szervezetbe elegendő inzulin, akkor a táplálékból felvett szénhidrát vércukorrá alakul , de a vérben marad, így emeli meg a vércukor értéket. Súlyos esetben a teljes inzulinhiány kiszáradáshoz, kómához is vezethet.
Tünetei: sok vizelet , fogyás, szomjúság.

- 2-es típusú (ún. időskori cukorbetegség - sajnos ma már ez a típus egyre fiatalabb korosztályokat is érint!), amikor van inzulintermelés, de csökken annak hatékonysága, emiatt a táplálékból felvett szénhidrátok vércukorrá történő átalakulás után szintén nem tudnak a sejtekbe eljutni (a sejtek nem képesek felvenni a cukrot), így újra csak a vércukor érték megemelkedése lesz a következmény. Okai között szerepel a stressz, elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség a családban, táplálkozási problémák. Kezelése a hagyományos gyógyterápiák esetében diétával, gyógyszerekkel, inzulin adagolással történik.
Tünetei: fokozott szomjúság, fogágybetegségek kialakulása, szem-és veseproblémák, bőrszárazság-és viszketés, nehezen gyógyuló sebek.

Jelen írásomban elsősorban a 2-es típusú cukorbetegség kristályterápiás és egyéb alternatív kezelési módjait mutatom be.

Mi az, amit megtehet önmagáért egy cukorbeteg?

- egészséges táplálkozás , aminek részét kell, hogy képezze a állati fehérjéket nélkülöző diéta, ill. természetes, minél kevésbé feldolgozott élelmiszerek fogyasztása . A túlzott állati fehérje fogyasztás a szövetek elzáródását okozza, ami hozzájárul ahhoz, hogy a sejtek nem tudják felvenni a megfelelő működésükhöz szükséges cukrot, úgy is mondhatjuk, a "hozzáférés le van tiltva".

- a szervezet, test alapos és rendszeres méregtelenítése. Szervezetünk az elfogyasztott sok "műtáplálék" hatására "szemétlerakó" hellyé vált, dugig van méreganyagokkal. Ezek eltávolításának néhány hatékony módszere: évente ismétlődő gyógynövényes kúrák, rendszeres gyógyhatású böjtök, rendszeres sós vízben fürdés, szaunázás, béltisztítás, nagy mennyiségű, jó minőségű ivóvíz fogyasztása (pld. kristályvíz!). A méregtelenítés részeként minél kevesebbszer fogyasszunk tehéntejet, mivel abban egyre kevesebb a normál enzim, helyette rengeteg antibiotikumot tartalmaz. Lehetőség szerint kerüljük, de legalább korlátozzuk a fájdalomcsillapítók, altatók, erős gyógyszerek, alkohol, dohányáru, kávé, édesség fogyasztását.

- mentális méregtelenítés , olyan konfliktusok, helyzetek feldolgozása, elengedése, melyek "megmérgezik" életünket (stressz, idegeskedés, veszteség, bánat, bűntudat, félelem, rossz lelkiismeret stb.) A cukorbetegség kialakulásában fokozott szerepe lehet annak, hogy bizonyos élethelyzeteket, személyes veszteségeket, lelki problémákból adódó keserűséget nem tudunk feldolgozni. Továbbá nehezen engedjük át magunkat annak az állapotnak, hogy szeretetünket ki tudjuk mutatni , tudjunk önmagunkat szeretni , elfogadni vagy mások szeretetét beengedni az életünkbe. Ha ezen tényezőket felismerjük és lelki síkon teszünk azok megoldása érdekében, akkor már sokat tettünk a mentális méregtelenítésért.

- rendszeres testmozgás : tudom elcsépelt frázisnak tűnik ez a kijelentés , viszont már napi fél órás intenzív sétával vagy 20-30 perces aktív "szobabiciklizéssel" is javulnak vércukor értékeink. Tehát mozduljunk meg ! :-)

- diabetológus szakember által ajánlott diéta betartása , ami nem jelenti, hogy minden "finomságról" le kell mondanunk. A modern konyhatechnológia és a rendelkezésünkre álló széles alapanyag-paletta már változatos táplálkozást tesz lehetővé a mindennapokban is. Néha pedig "engedjünk a csábításnak" egy kicsit: egy gombóc fagyi a nyári melegben, esetleg könnyű, habos sütike még nem okoz helyrehozhatatlan problémákat és így legalább nem vágyakozunk annyira a "tiltott dolgok" után ... :-)

Kristályok, melyek segíthetnek:

Cukorbetegség állapotának javítására:

Borostyán: azokban az esetekben segít leghatékonyabban, amikor a betegséghez súlyfelesleg , elhízás vagy folyamatos flusztráció társul. A borostyán elősegíti, hogy felszabaduljunk a gondjaink alól és előmozdítja a mindent átható derűs hozzáállást.

Kalcedon: a cukorbetegség korai fázisában serkenti az inzulintermelést és tisztítja a szöveteket. Segít enyhíteni számos kísérő tünetet, mint a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyzavarát, a bőr-és nyálkahártya panaszokat, a magas vérnyomást és látásromlást. Segít továbbá megérteni és megoldani azokat a konfliktusokat, amelyek a betegséget okozták. A kék és rózsaszín kalcedon a legalkalmasabb erre a célra.

Citrin: serkenti az inzulintermelést, így módon segít a betegség valamennyi tünetén és hatásán. Növeli a meglévő jólét-érzést és segít "megédesíteni" az életünket.

Óceánjáspis: serkenti az inzulintermelést, a szövetek tisztulását és regenerálódását, szabályozza folyadékháztartást. Elősegíti az állapotért felelős konfliktusok felismerését és feldolgozását.

Fenti kövek alkalmazási lehetőségei:

Helyezzünk vagy ragasszunk egy kristályt az előbbiek közül pontosan a hasnyálmirigyre és hosszan hagyjuk ott. Alkalmazhatunk nyers követ vagy marokkövet is.
Készíthetünk fenti kövekkel kristályvizet is, melyből naponta kb. 1 pohárral (200-300 ml) fogyasszunk el , apránként kortyolgatva.


A fentiekben ajánlott méregtelenítéshez a következő köveket használhatjuk:

Óceánjáspis: ezek közül leginkább azok, melyek túlnyomórészt zöld színűek. A fenti hatásokon túl a szervezetet méregteleníti, segít eltávolítani a salakanyagokat.

Krizopráz: nikkeltartalmú kalcedonféle, mely segít megtisztítani a szöveteket, ill. segít a méreganyagok májon és nyirokrendszeren keresztüli kiválasztásában. Lelki síkon felszabadít az erőfeszítés, bánat és aggodalmak alól.

Kék kalcedon: szintén javítja a méreganyagok eltávolítását a nyirokrendszeren és vesén keresztül. Lelki síkon könnyít a stresszen, nyomasztó konfliktusokon, bánaton. Megvilágítja a problémát, bizalmat nyújt.

Peridot: a szövetek megtisztítását serkenti (a salak-és méreganyagok kiürítését és azok májban történő feldolgozását). Nagyon erős a hatása, így néha heves fizikai reakciókat okoz, valamint az érzelmileg eltárolt bosszúságok és mélyen gyökerező flusztrációk kiáradását okozhatja. Ezért ezt a követ csak azok alkalmazzák, akik fizikailag és mentálisan is stabilak és alapos tisztítást akarnak.

Zöld turmalin: a salakanyagoknak a szövetekben, idegekben vagy ízületekben való lerakodása által okozott degeneratív folyamatok esetében hatásos. Elősegíti a tisztulást, a salakanyagok kiválasztását. Lelki téren türelmet, nyitottságot, őszinteséget és nyíltságot ad.


Méregtelenítéshez használható kövek alkalmazási módszerei:

Viseljük őket karkötő, nyaklánc vagy nagyobb medál formájában hosszabb időn keresztül. Helyezzünk vagy rögzítsünk egy turmalin kristályt a májra , akár egész éjszakára. Készíthetünk ezekkel a kövekkel is kristályvizet, amiből naponta 1 pohárral (200-300 ml), apránként kortyolgassunk el (kivéve krizopráz, abből max. 20-100 ml/nap fogyasztása javasolt csak).

A diabetesz az egyik legnehezebben gyógyítható tünet (ne is nevezzük inkább betegségnek!), ezért ha a fentiekben bemutatott kristályok és egyéb módszerek segítségével vércukor értékeink normalizálódnak, javulnak, csökkenthetjük inzulinadagjainkat, máris nagy lépést tettünk a tünetmentesség elérésének útján. De soha ne feledjük, a kristályok önmagukban nem alkalmasak a cukorbetegség kezelésére, csupán kiegészítő terápiaként alkalmazhatóak az állapot javítására.

2011. november 16., szerda

"Védettség és felszabadulás" kristályvíz keverék

"Hozzávalók":






 - ametiszt





- hegyikristály





- fekete turmalin (sörl)





 A kövek mennyisége és elkészítés módja azonos az "alapkeverék"-ével.

Hatásai:

- megszabadít a megrögzöttségektől (ametiszt)
- semlegesíti a zavarokat (sörl)
- helyreállítja és megtartja a szellemi tisztaságot (hegyikristály)
- éberré és tudatossá tesz
- segít kivédeni és feldolgozni a negatív hatásokat.

Felhasználási lehetőségek:

- belső fogyasztásra csak kis adagokban javasolt
. külsőleg: a "védőkeveréket" tegyük szórófejes üvegbe és permetezzük magunk köré az auránkba, véd a negatív hatásokkal szemben és tisztítja a teret is.

2011. november 14., hétfő

Vitalizáló, energiát adó KRISTÁLYVÍZ készítése









"Hozzávalók":

- 1 db átlátszó, üveg kancsó (kb. 1 literes)
- 50 g kristály (hegyikristály-ametiszt-rózsakvarc vegyesen)
- 1 liter szénsavmentes ásványvíz vagy forrásvíz (összes oldott ásványi anyag tartalom  lehetőség szerint 500 mg/l alatt legyen, minél kevesebb, annál jobb!)

A fenti "összetevőkből" egy energiát, vitalitást, harmóniát adó "alapkeveréket" tudunk elkészíteni az alábbiak szerint:

A kristályokat langyos folyóvíz alatt megtisztítjuk, min. 1 percig tartsuk a víz alatt. Használat előtt - ha bármiféle energetikai módszert ismersz, pld.: REIKI (II. fokozat) , akkor energetikailag is megtisztíthatod köveidet. 
Ezt követően beletesszük egy színtelen/átlátszó üveg kancsóba őket, majd felöntjük az ásványvízzel. Néhány órán át állni hagyjuk, így a kristályok információit "átveszi" a víz. Ezt követően fogyaszthatjuk. Ha kifogyóban van a kancsónk, máris feltölthetjük újabb 1 liter vízzel , amit újabb néhány óra elteltével fogyaszthatunk. Nagyobb mennyiségű víz egyidejű energetizálásakor arányosan nagyobb mennyiségű követ tegyünk a vízhez. 
A kisebb méretű kristályok alkalmasabbak a kristályvíz készítéséhez, mivel így a vízzel érintkező kristály felület is nagyobb lesz.

Tapasztalatom szerint a kristályvíz íze "lágyabb" - egy kicsit megváltozik az eredeti ízhez képest - , de mindenképpen kellemes lesz! Nekem eddig sajnos nagyon kevés volt a napi folyadékbevitelem, de mióta a kristályvizet fogyasztom, könnyedén meg tudtam emelni a megivásra szánt napi víz mennyiségemet. Viccesen azt is mondhatnám, hogy a kristályvíz "itatja magát"... :-)

Még néhány jó tanács:

- a kövek rendszeres tisztításáról ne felejtkezz el ebben az esetben sem (erre vonatkozóan a kristályok tisztítása részben találsz tanácsokat)
- vezetékes vizet ne használj, mert az többszörösen , vegyileg kezelt, kivéve ha aktívszén-szűrős tisztítóval rendelkezel
- a kristályvíz fogyasztásának megkezdésekor előfordulhat, hogy szervezeted nem egyből fogadja el napi több liter energetizált víz fogyasztását, tehát ebben is a fokozatosság elvét érdemes alkalmazni. Eleinte csak 1-2 pohárkával igyál, majd napról-napra növelheted a mennyiséget. 
- a kristályvíz fogyasztása rendszeresen, akár hónapokon vagy hosszabb időn át is javasolható.

Az alapkeverék "hatásai":

- javítja az érzékelést, intuíciót, megérzést
- élénkít , vitalizál
- elősegíti a belső stabilitást, jó közérzetet teremt
- szabályozza az agy, idegrendszer és hormonrendszer működését (hegyikristály) energia-és folyadékháztartást (ametiszt), a keringést és a szív működését (rózsakvarc).
- egyensúlyt teremt a testi és szellemi funkciók között
- a kristályok csíramentesítik a vizet.

Természetesen az alapkeveréken túl készíthetünk még más keverékeket is, más hatások elérése érdekében, ezekről a későbbiekben olvashatod majd írásaimat. 

Addig is szerezd be az alapkeverék köveit és fogyassz egészséges vizet!
VIGYÁZAT ! A kristályvíz elkészítésének káros következménye, hogy családtagjaid "rákapnak" a fogyasztására és Neked nem marad.... :-)


2012-ről...ahogy Müller Péter látja

"Földünkön jelentős energetikai változások zajlanak, melyek minden ember életét érintik. Felgyorsult életünknek jó páran ismerik az okát, azonban sokan kétségbeesetten, értetlenül állnak a változások előtt. 
Átalakulásunk oka, a jelenlegi sűrű anyagból való felemelkedés egy magasabb rezgésszámú dimenzióba, ahol az alacsony rezgésű energiák már nem hatnak ránk (félelem, gyűlölet, irigység, féltékenység stb.) vagy már nincsenek is jelen.
Tudom, hihetetlennek tűnik, mert a látszat gyakorta mást mutat, de ezek az energiák már nem sokáig lesznek életképesek.

Sokat hallhatunk, olvashatunk a dimenzióváltásról, hogy zajlik majd, de biztosat senki nem tud, mi is fog történni valójában. Számos könyv foglalkozik régóta a témával, több verzió is elképzelhető. Az
emelkedés célja, hogy tudatunkat megtisztítsuk és egonkat kordák közé szorítva, lelkünket megnyitva kapcsolódjunk isteni énünkhöz. Ez a folyamat már régóta elkezdődött, idáig azonban nem volt ennyire
szembeötlő a változás. A folyamat a maja naptár szerint 2012-ben éri el a tetőpontját. Mit jelent ez?

Azt érezzük, felgyorsul az idő. (Az időt egyébként csak mi, emberek érzékeljük, más dimenziókban nincs se tér, se idő.) A Földet érő energiák rezgése fokozatosan emelkedik, az anyag sűrűsége csökken.
Mivel jár ez a jelenség?

Tudatunk kitágul, egyre többször használjuk intuitív érzékelésünket. Fejlődik finom érzékelésünk, egyre többen tudnak összekapcsolódni Isteni énünkkel, másokkal is tudati szinten. Testünk is változáson megy át, ennek következtében sokszor érezhetjük magunkat fáradtnak, idegesnek, levertnek ok nélkül. Komoly hangulathullámzások törhetnek ránk a semmiből. Ez azért van, mert testünk nehezen alkalmazkodik a
hozzánk érkező, új energiákhoz, amíg beépül. Nem kell tőlük megijedni, hagyjuk, hogy beépülhessenek az új energiák. " Feküdjünk rá arra a bizonyos hullámra és hagyjuk, hogy vigyen magával előre" Sokkal
gyorsabban túljutunk a nehezén!

Tudati szinten gondolataink egyre többször és egyre pontosabban valósulnak meg. A pozitív,teremtő gondolataink is, de a félelmeink, nehézségeink ugyanígy. Ezért is fontos, hogy figyeljünk gondolatainkra, és tudatosan fogalmazzuk meg őket. Egyre többen foglalkoznak ezotériával, nyitnak alternatív gyógymódok felé, aminek
megvan az előnye is, és a hátránya is. Ha nem vagyunk elég körültekintőek és túl gyorsan akarjuk életünkbe a változásokat behozni, akkor bajt is okozhatunk, első sorban magunknak, de környezetünknek is.

A két legfőbb erény, amit mindenkinek meg kell tanulni, ha szeretne a változásokban részt venni: türelem és alázat. E kettő nélkül könnyen kicsúszhat lábunk alatt a talaj. De ha betartjuk a szabályokat, akkor
megtapasztalhatjuk a bőséget és szeretetet életünkben.

Ahogy emelkedik a rezgésszint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között. Vannak emberek, akik nem akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni. Ők maradnak a saját rezgés
szintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják elviselni a durva energiákat. Ilyenkor a két tábor energiája egymásnak feszül. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy régi barátok, ismerősök maradnak el mellőlünk és új ismeretségek születnek. A hazugságok, önáltatások ideje lejárt. Mindenkinek szembe kell néznie saját félelmeivel, megoldatlan ügyeivel. Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk. Nem szabad elfelejtenünk, sose vagyunk egyedül!

Azok, akiknek azonos a rezgésük, csoportokba szerveződnek és együtt haladnak tovább az úton. Lesznek, akik utolérnek minket és felzárkóznak, de lesznek, akik végleg elmaradnak. Amikor becsukódik mögöttünk egy ajtó,kinyílik előttünk egy új! Ezt ne felejtsük el. Ne rágjuk magunkat azon, hogy mi lesz majd, hanem éljünk a jelenben, tanulva a múltból! Ez a feladat!

Aki megtalálta " középpontját" , messzire sugárzik! Hívójele bejárja a világot, és akinek szól, meghallja s válaszol. Rokon lelkek, ha tiszták, állandó adásban-vételben vannak. Ne félj, hogy társtalan maradsz. Szíved adásban van és megtalálod a veled "egyívásút". Minden az "adó" erején és tisztaságán múlik.

Ha csillagodat követed, életed is megváltozik. Régi szokások, szemléletek és társak is elmaradnak. Mások jönnek helyettük...

...az egonk az egyetlen ellenségünk, ami visszavethet fejlődésünkben. Az, aki elhiteti velünk, hogy nem vagyunk méltók a változásra, az emelkedésre, hogy nem is érdemeljük meg a tudást. Ne higgyünk neki! Az egyik legerősebb fegyver,a szeretet ,mely mindent elsöpör és nincs ellenség, mely szembe szállna vele. Jelenünkben szívcsakránk megnyitása a feladat, ami korántsem olyan egyszerű, mint amilyen könnyű leírnom.
Sok sérelmet, fájdalmat és feldolgozatlan traumát cipelünk magunkban (életek óta),  aminek feldolgozására és megbocsájtására most jött el az idő.

Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni! Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők, de a régi színjátékok már nem folytathatók ... magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a "kívül" is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! Ha külső harmóniára vágysz, először magadban kell összhangot teremtened. Ha szeretetre vágysz: szeretned kell! Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra. Akiben ez a "benső mágnes" működni kezd, nem
akarja a másikat sem elnyomni, sem manipulálni - úgy vonz, hogy mindenkit meghagy a maga szabadságában. Az emberek ezt megérzik. A vonzásnak ezt az ellenállhatatlan erejét SZERETET-nek hívjuk." 
Forrás: Müller Péter

2011. november 10., csütörtök

Mit is jelent számomra a SZERETET és BOLDOGSÁG ?

Sok jó és igaz írást , gondolatot olvastam az elmúlt időszakban, ami a szeretetről, boldogságról és ezek  fontosságáról szólt. Sokszor könnyek szöktek a szemembe, mert ezek az okfejtegetések mintha a saját gondolataim lettek volna...


Aztán a napokban elgondolkodtam újra ezen, hogy NEKEM mit jelentenek ezek a szavak IGAZÁBÓL:

SZERETET az:

- amit családtagjaim , barátaim iránt érzek?
- amit embertársaim iránt érzek?
- amit minden más élőlény (állatok, növények) iránt táplálok ?

BOLDOGSÁG:

- az az állapot, amikor a lelkemben harmónia van, mert körülöttem rendben mennek a mindennapi dolgok ?
- az az érzelmi állapot , amit akkor érzek, amikor gyermekem, férjem szeretete felém irányul és ez örömet okoz nekem?
- amikor egészségesek a családtagjaim és én is?
- amikor anyagi téren biztonságban érzem magam és nem napról-napra kell megélnem, nem küzdök egzisztenciális problémákkal?
- amikor először közös fedél alá költöztem szeretett párommal?
- a gyermekem megszületésének pillanata?

Igen, ezek a - teljesség igénye nélkül - felsorolt tényezők valóban egy-egy aspektusát képezik a szeretetnek és boldogságnak, de mégsem jelentik a szeretet és boldogság teljességét számomra ...

Eljutottam az én végső következtetésemre, amin még magam is meglepődtem:

A "teljes szeretet és boldogság állapot" nagyon ritkán adatik meg az életünkben. Ezek azok a ritka pillanatok, amikor csak egymagad vagy jelen, nem gondolsz senkire és semmire, kiüríted az elmédet és csak a belső hangra, a lelked szavára figyelsz oda. Nem feltétlenül meditálsz, de afféle meditatív állapotba kerülsz néhány pillanatra, szerencsés esetben akár percekre is...és akkor megérted, mi az a feltétel nélküli szeretet és tökéles boldogság... EGYSÉG-be kerülsz önmagaddal, a "belső gyermekkel" és ISTENNEL... 

Valaki megszólít belülről Téged és kommunikál Veled...   és már tudod, hogy ez az, amire mindig is vágyott a lelked, része vagy a nagy EGYSÉG-nek, nevezzük őt Istennek...
Mindig Benned is volt, csak nem vetted észre vagy egyszerűen nem figyeltél oda halk, hívó, szeretetteljes hangjára, mert a "külvilág" mindig is hangosabb volt számodra...

Hát ez az a lelki állapot, amikor a tökéletes szeretet és boldogság eufóriája átjárja tested-lelked. Mosolyogsz, könnyezel egyszerre...szeretsz, szeretnek és boldog vagy!

Ragadd meg ezt a pillanatot, rögzítsd ezt a képet magadban és törekedj arra, hogy minél többször képes légy ennek felidézésére és újraélésére!

Hidd el, ekkor vagy igazán Önmagad!

2011. november 4., péntek

Spirituális forradalom...

Nem látsz minket a TV-ben. Nem olvasol rólunk az újságban.
Nem hallasz rólunk a rádióban.
Mi nem keressük a dicsőséget. Nem hordunk egyenruhát.
Akad köztünk mindenféle méretű, alkatú, bőrszínű és stílusú ember.
Legtöbbünk névtelenségben tevékenykedik.
Csendesen dolgozunk a színfalak mögött,
a világ minden országában és kultúrájában.
Kis és nagy városokban, hegyek közt és völgyekben,
farmokon és falvakban, bennszülött törzsek közt és távoli szigeteken.

Lehet, hogy elmész mellettünk az utcán, és észre sem veszel minket.
Titkos ügynökök vagyunk, akik a háttérbe húzódva maradunk.
Számunkra nem érdekes, hogy kié lesz a végső dicsőség,
csupán az, hogy a munka el legyen végezve.

Olykor észrevesszük egymást az utcán,
csendesen biccentünk, és megyünk tovább az utunkon.

Napközben sokan közülünk eljátsszák, hogy van rendes munkájuk is,
Ám az álcázó homlokzat mögött éjszakánként az igazi munkára is sor kerül.
Néhányan úgy neveznek bennünket, hogy a Tudatos Hadsereg.
Elménk és szívünk erejével lassan egy új világot teremtünk.
Buzgón és örömmel követjük azokat a parancsokat,
amelyeket a Központi Szellemi Vezérlőközpontból kapunk.

Békés, titkos szeretetbombákat szórunk le, amikor senki sem figyel:
verseket ~ öleléseket ~ zenét ~ fényképeket ~ filmeket ~ kedves szavakat
~ mosolyt ~ meditációt és imát ~ táncot ~ társadalmi szolgálatot
~ honlapokat ~ blogokat ~ a kedvesség megannyi kifejeződését...

Mindannyian a magunk saját módján fejezzük ki magunkat,
a bennünk lévő egyedi tehetség révén.

"Légy te magad az a változás, amit látni akarsz a világban!"

Ez a mottó tölti meg a szívünket. Tudjuk, hogy ez az egyetlen módja annak,
hogy a valódi átalakulás végbe menjen.

Tudjuk, hogy a magunk csendes és szerény módján
megvan bennünk az összes óceán együttes ereje.

A munkánk lassú és aprólékosan kidolgozott, mint a hegyek képződése.
Első pillantásra még csak nem is látható
mégis hatalmas kőzetlemezeket mozgat meg az eljövendő évszázadokban.

A 21. század új vallása a SZERETET !

Nem kell, hogy magas műveltségű legyél,
nem kell, hogy valamiféle különleges tudás beavatottja légy, hogy megértsd.
Szívünk bölcsességéből fakad,
mely benne él a mindenkiben ott rejlő
örök, fejlődést támogató impulzusban.

Légy te magad az a változás, amit látni akarsz a világban.
Senki más nem képes ezt megtenni a számodra.
Most toborzást tartunk.
Talán te is csatlakozol hozzánk vagy már meg is tetted ezt.

Isten hozott - az ajtó nyitva áll...

Stressz

A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt.
Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség”, mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenálló képességét.


A stresszkeltő események a következők lehetnek:

- traumatikus események (természeti katasztrófák, ember által okozott katasztrófák, pld.: háború, fizikai támadások) 
- befolyásolhatóság (egy közeli hozzátartozó halála, az elbocsátás és a súlyos betegség)
- próbatételek (vizsgák az iskolában)
- belső, lelki  konfliktusok (függetlenség vagy függőség – szeretnénk, ha valaki gondoskodna rólunk és megoldaná problémáinkat)
- intim kapcsolat vagy magány (párkapcsolati problémák, vagy épp a párkapcsolat hiánya miatt kialakuló belső feszültség)
- együttműködés vagy versengés (a közösségből való kitűnés vagy a közösségbe való beilleszkedés vágyának be nem teljesülése)
- az elfojtott érzelmek, gondolatok, vágyak okozta belső feszültség. 

A stresszkeltő szituációk érzelmi és tüneti válaszokat eredményeznek, úgymint:

- szorongás (félelem, feszültség és a rossz előérzet)
- befelé fordultság , alvászavarok, a trauma újraéledése az álmokban
- ingerlékenység, harag és agresszió (gyakran a harag agresszióhoz vezet)
- fásultság és depresszió, pánikrohamok, pánikbetegség
- étvágytalanság, fokozott anyagcsere és a test zsírkészletének használata vagy éppen falánkság (kóros soványság vagy ennek ellenkezője, súlyos elhízás)
- immunrendszer legyengülése, csökkent ellenálló képesség
- hajhullás
- menstruáció megszűnése vagy zavarok a havi ciklusban
- különféle fizikai betegségtünetek megjelenése.

10 egyszerű, hatékony (és ráadásul olcsón kivitelezhető!) jó tanács stressz esetén (azt hiszem, itt többen Magatokra fogtok ismerni, mert mindig van kifogás, miért ne tegyünk így):


1. Először is a legfontosabb az, hogy fogadd el, senki, még te sem vagy tökéletes
A lakás szinte mindenhol „szalad”, mindenhol előfordul, hogy a gyerek rosszul tanul, vagy pimasz, hogy a férj nem eléggé kedves… Barátkozz meg ezzel a ténnyel, és ne gyötörd magad halálra, mert ne adj’isten, nem vagy tökéletes szerető, társ, barátnő, anya, vagy feleség.

2. Tűzz ki önmagad elé reális célokat!
Vedd tudomásul, hogy a nap mindössze 24 órából áll, és nem lehet mindent elvégezni ez alatt az idő alatt.

3. Légy egy kicsit önző!
Naponta lopj magadnak legalább egy fél órát, amikor kizárólag csak a saját kedvteléseidnek élsz, amikor olvasol, sétálgatsz, kirakatot nézel, vagy egyszerűen csak a lábadat lóbálod (az én esetemben ez az időszak az a kétszer 50 perc, amit autóban, egyedül , utazással töltök és gondolataimba tudok mélyedni :-)

4. Ne túlozd el a dolgok jelentőségét!
Ha ismerősöd nem vesz észre az utcán, vagy nem fogadja köszönésedet, ne gondold rögtön azt, hogy az illető utál. Fel se vedd az ilyen, csip-csup dolgokat! Az illetőnek valószínűleg egyszerűen csak rossz napja van, vagy túl szórakozott (volt már, hogy az én szememre is vetették ismerőseim, hogy szinte beléjük botlottam, mégsem köszöntem...hát van ez így...kicsit elgondolkodtam valamin és a külvilág megszűnt létezni néhány percre...:-)

5. Általában lassulj le!
Járj, beszélj, vezess egy kicsit komótosabban, hidd el, minden megvár, igazán elkésni sehonnan sem lehet...:-)

6. Igyál sokkal kevesebb koffeintartalmú italt és táplálkozz rendszeresen!
Egyél sokszor (napi 5-6 alkalommal), de mindig csak keveset. Nem árt, ha tudod, hogy a rendszertelen étkezés felelős a szervezet alacsony vércukorszintjéért, ami viszont hosszú távon állandó kimerültségérzetet okozhat (hát igen, ezt én is megtapasztaltam ...) Ha szereted a kávé ízét, azért napi 1 csészével  belefér... :-)

7. Szeresd jobban önmagad!
Törekedj arra, hogy több olyan dolgot tegyél, amit szeretsz, mint amit nem. Ha a lakás kitakarítása és a barátnőd meglátogatása között kell választanod, lelkiismeret furdalás nélkül válaszd az utóbbit!

8. Szervezd meg jobban az életedet!
Dobj ki minden felesleges kacatot, viszont raktározz elengedő mennyiséget a minden nap használatos, és éppen ezért bosszantóan hamar elfogyó dolgokból. Nevezz ki állandó helyet a kulcsaidnak, a számláknak, és a fontos iratoknak.

9. Aludj többet!
Fáradtan, kialvatlanul még esélyed sincs arra, hogy legyőzd a stresszt.
  
10. Számolj el 10-ig, mielőtt felrobbansz...
Ha valaki mégis felidegesítene, mielőtt kiabálni kezdenél, számolj magadban tízig, vagy vegyél mély lélegzeteket. Meglátod, még egy ilyen pofonegyszerű trükk is csodákat tesz ... :-)

Kristály segítőink stressz esetén:

...és végül, de nem utolsósorban van néhány olyan kristály, ami ékszerként Magadon viselve vagy marokkőként zsebedben hordva segíti csökkenteni a stresszt és annak hátrányos következményeit.

A következő kövek közül válogathatsz hangulatod, színvilágod, kedved szerint:

- ametiszt
- hegyikristály
- füstkvarc
- fluorit
- turmalin
- magnezit
- citrin
- tigrisszem
- holdkő
- kalcit
- csaorit
- nappirit
- lápis lazuli

stb.